Delegacija prijateljskog grada Csurga u radnom posjetu gradu Đurđevcu: Dogovoren nastavak suradnje na europskim projektima u turizmu

Gradonačelnik Hrvoje Janči primio je u dvorani za sastanke novouređenog Centra za osobe s invaliditetom delegaciju prijateljskog grada Csurga iz Mađarske. Predvodio ju je gradonačelnik Janoš Fustos, a uz njega su još bili i Magda Varga, pročelnica za kulturu i obrazovanje, Erno Viola, predsjednik Odjela za kulturu i sport, Petar Janečko, direktor Gradskog bazena, Jozo Baksay, djelatnik komunalne službe te Tomo Furi, prevoditelj i koordinator za odnose s partnerima u Hrvatskoj.

O nastavku suradnje na europskim projektima i njenom proširenju, s đurđevačke strane su u razgovorima sudjelovali i Silvija Lukačin, pročelnica Upravnog odjela za razvojne projekte, Mario Fuček, direktor Turističke zajednice Grada Đurđevca, Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac,te Matija Bažulić, direktor tvrtke Stari grad d.o.o.

Nakon prezentacije europskih projekata koje je lokalna uprava Csurga do sada realizirala za svojim hrvatskim partnerima, ponuđeno je i Gradu Đurđevcu proširenje suradnje. Zaključeno je da bi se ona mogla nastaviti realizirati na gospodarskom, obrazovnom, kulturnom planu i sportskom planu, a predložen je i novi oblik suradnje na turističkom planu. U tom smislu posebne pogodnosti bi se mogle ponuditi i realizirati mađarskim turistima u Đurđevcu, a pod istim uvjetima i pogodnostima i našim turistima na području Grada Csurga u Mađarskoj. Nastavak razgovora i proširenje suradnje i na turističkom planu slijedi, zaključeno je na radnom sastanku.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content