DUHOVNI SMISAO: Duhovna glazba

Duhovna glazba je namijenjena za razumijevanje dalekog svemirskog i duhovnog podrijetla čovjeka, pružajući istovremeno ljudskom rodu nove načine uključivanja zvuka i glazbe u svrhu ozdravljenja i transformacije ljudske svijesti.

Sama svrha i cilj suvremene duhovne glazbe ostvarit će se samo onda ako dostigne viši stupanj za daleko važniji cilj. Taj cilj je osobni i duhovni razvoj. Takva uporaba duhovne glazbe vodi nas do razvijanja profinjenije inteligencije i uzvišenije razine ljudske svijesti – svrhovitog duhovnog napretka.

Duhovna glazba ne samo što u sebi sadrži edukacijsku, tematsku i prirodnu duhovnu vrijednost, već kao takva ona služi i kao oruđe za duhovno uzdizanje svih onih koji je slušaju. Dakako, ako se ona na pravilan način poveže s duhovnim sferama. Tako i suvremena glazba postaje oruđe za pročišćenje naše svjesnosti i dostizanje krajnje svrhe našeg postojanja, a to je život s Bogom.

„Tko pjeva, dvostruko moli“, poznata je to izreka sv. Augustina kojom se već dugi niz godina u svom glazbenom djelovanju vodi naš poznati kantautor Alan Hržica.

Doživjeti duhovnu glazbu moguće je i uz današnji koncert u središtu Virovitice. Iako je Alan Hržica na glazbenu scenu stupio kao pop izvođač, u jednom je trenutku odlučio napraviti veliki profesionalni, ali i životni zaokret te je danas jedan od predvodnika glazbene duhovne scene u Hrvatskoj koja je u posljednje vrijeme doživjela veliki uzlet.

(www.icv.hr, pripremio: fra Ivica Jagodić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content