Grad Orahovica obilježio Dan državnosti: Odali počast poginulim hrvatskim braniteljima

Grad Orahovica je odavanjem počasti poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu kod njihovog spomen obilježja u središtu Orahovice te kod spomen križa svim poginulim hrvatskim braniteljima kroz povijest na gradskom groblju, obilježila Dan državnosti.

Nakon polaganja vijenaca i lampiona koje su položili izaslanstvo Grada na čelu s gradonačelnikom Sašom Risterom i predsjednicom Gradskog vijeća Suzanom Đebro Maričić, predstavnici braniteljskih udruga, Policijske postaje Orahovica, političkih stranaka i gradskih mjesnih odbora te molitve za duše poginulih i umrlih nazočnima se obratio gradonačelnik Saša Rister.

-Danas slavimo jedan od najvažnijih povijesnih dana naše lijepe Hrvatske, dan kada je po prvi puta konstituiran demokratski, višestranački Hrvatski Sabor. Svi smo ponosni na taj dan, a mi smo ga posvetili svima onima koji su dali najviše od sebe za stvaranja suverene i neovisne države Hrvatske jer oni su temelj njenog stvaranja. Neka im je vječna slava i laka hrvatska gruda – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content