Gradski vijećnici grada Đurđevca prihvatili izvješće o izvršenje proračuna za 2023: Ostvaren rekordan proračun i realizirani brojni projekti

Izvješćem o izvršenju proračuna za 2023. godinu, koje je gradskim vijećnicima na 32. redovnoj sjednici podnio gradonačelnik Hrvoje Janči, vidljivo je da je prošla godina za grad Đurđevac bila iznimno uspješna. Realiziran je rekordan proračun u iznosu od 15 milijuna i 895 tisuća eura, a višak primitaka i rashoda, nakon što se ubroji i protekla godina, iznosi 905 tisuća eura.

– To su namjenska sredstva za projekte koji još nisu do kraja realizirani, rekao je gradonačelnik Janči. Da je Grad Đurđevac i lani bio među prvima u RH po povlačenju europskih novaca te da su u 2023. godini s tim sredstvima realizirani brojni projekti, potvrđuje i stavka u lanjskom proračunu od 9 i pol milijuna eura koji su utrošeni u realizaciju za grad Đurđevac važnih projekata.

Gradonačelnik je od većih projekata istaknuo obnovu glavnog gradskog trga, izradu ograde na odlagalištu otpada, zamjenu krovišta na utvrdi Stari grad, završetak projekta Kuća podrške Mali princ, dogradnju vrtića, izgradnju i opremanje Centra za osobe s invaliditetom i sortirnicu te naglasio da sve gradske ustanove i Grad posluju pozitivno te da se odgovorno upravlja sredstvima proračuna.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content