Iza Udruženja obrtnika Virovitica uspješna godina: Značajno povećan broj obrta

Na jučerašnjoj skupštini Udruženja obrtnika Virovitica predstavljeno je izvješće o aktivnostima tijekom 2023. godine. Udruženje je intenzivno radilo na rješavanju imovinskih prava Doma obrtnika te je, uz podršku gradonačelnika Ivice Kirina, započelo planiranje prvog sajma obrtništva. Obrtnici su sudjelovali na sajmovima i manifestacijama, uključujući “Viroexpo”, sajmove u Križevcima, Slatini i razne događaje u Virovitici poput Uskršnjeg sajma, Rokova, Jeseni u gradu i Prosinca u gradu.

Tijekom godine, obrtnici su aktivno provodili programe naukovanja i prekvalifikacija te sudjelovali u komisijama za majstorske ispite i licenciranje radionica. Uz to, predstavnici Udruženja sudjelovali su na web-seminarima, sastancima Ceha trgovaca i kolegijima predsjednika i tajnika POK-ova.

Udruženje je nastavilo pružati podršku obrtnicima kroz savjetovanje, popunjavanje obrazaca i izdavanje potrebnih dokumenata. Arhiva je ažurirana, a program AIDA je popunjen 80%, što je ključno za informiranje obrtnika. Zatraženo je od općina da 1. studeni proglase sajmenim danom kako bi obrtnici mogli prodavati svoje proizvode.

Statistički podaci pokazuju rast otvaranja obrta, s 87 novih i 41 odjavljenim obrtom, što predstavlja neto povećanje od 46 obrta. Udruženje sada broji 619 obrta, čineći 42% aktivnih obrta u županiji.

– Rad Udruženja u 2023. godini bio je uspješan, s financijskim viškom koji će biti uložen u buduće aktivnosti. Zahvaljujemo svim obrtnicima i partnerima koji su doprinijeli uspjehu i razvoju Udruženja – poručuju iz Udruženja.

(icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content