Kako osvojiti četiri medalje u pet dana, pitajte Benjamina, Nou i Gitu, učenike Srednje škole Marka Marulića Slatina

Nakon osvojenog prvog mjesta na državnom natjecanju učenika strukovnih škola “WorldSkills Croatia 2024.”, Benjamin Bore Lazić i Noa Nemet, učenici trećeg razreda tehničara za elektroniku Srednje škole Marka Marulića Slatina i njihov mentor Darko Špoljarić još su jednom pokazali da se izniman trud i znanje može višestruko vrednovati.

Naime, navedeni trojac sudjelovao je na 9. izložbi inovacija I3G u Ivanić-Gradu. Organizator izložbe bio je Elektronički i računalni klub Ivanić-Grad, a smotra je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Zagrebačke županije, Grada Ivanić-Grada…

Na izložbu su prijavljena tri rada, a nakon dva dana izlaganja, predstavljanja i ocjenjivanja stručno povjerenstvo izložbe nagradilo je sva tri rada brončanom medaljom za Tetris, srebrnom za Iks-oks i zlatnom medaljom za e-čovječe, ne ljuti se. U izradi i kreiranju posljednje navedene igre ovom dvojcu pridružila se i gimnazijalka Gita Špoljarić okitivši se tako zlatnom medaljom.

-Koliko su naše digitalizirane društvene igre zanimljive i raznovrsne svjedočila je ogromna gužva na našem izložbenom prostoru tijekom čitavog sajma. Očarani su bili i oni iz vrtićkih skupina, ali i oni malo stariji kojima se ideja povratka općepoznatih društvenih igara u digitalnom obliku činila izvrsnom temom za stručnu raspravu. Privukli su čak i pažnju televizijske ekipe HRT-a koja ih je uvrstila u svoje izvješće o izložbi. Iako su ta dva dana bila iznimno naporna, jer je osim objašnjavanja trebalo i popravljati sitne kvarove nastale tijekom igranja, ekipa se vratila zadovoljna i ponosna, jer su uz prezentiranje škole i sebe upoznali mnoštvo entuzijasta i hobista te sklopili niz prijateljstava i poslovnih suradnji – rekao je mentor Darko Špoljarić.

(www.icv.hr, adf, Srednja škola Marka Marulića Slatina)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content