Lakše tjelesne ozljede nakon sudara u Virovitici zadobio mladi motociklist (20), a teške žena (44) nakon slijetanja vozila u Suhopolju

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 16 prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama dva su vozača osobnih automobila zadobila teške, a jedan vozač motocikla lakše tjelesne ozljede, priopćila je Policijska uprava virovitičko-podravska.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 12. svibnja u 01:35 sati u Suhopolju je u slijetanju vozila s ceste teško ozlijeđena 44-godišnja vozačica tog vozila, dok je drugi vozač teško ozlijeđen nakon sudara koji se dogodio u nedjelju oko 16:20 sati u Čačincima, a više o toj nesreći možete pročitati OVDJE.

Prometna nesreća u kojoj je lako ozlijeđen mladi vozač motocikla se dogodila u subotu oko 17:20 sati u Bilogorskoj ulici u Virovitici. Mladi, 20-godišnji vozač motocikla, koji je pri vožnji koristio kacigu, kretao se Bilogorskom ulicom u smjeru grada. Dolaskom do nepreglednog zavoja u desno nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na cesti, zbog čega je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera u trenutku kada je tom prometnom trakom naišao osobni automobil registarskih oznaka Njemačke kojim je upravljao 76-godišnji vozač. Pri udaru lijeve bočne strane motocikla u lijevu bočnu stranu osobnog automobila je vozač motocikla pao na kolnik pri čemu je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 352 prekršaja, od kojih 34 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 4 prekršaja odbijanja testiranja na drogu, 117 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 32 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 46 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugo.

Najveća brzina kretanja vozila od 115 km/h je za osobni automobil utvrđena u nedjelju u 22:40 sati u Čađavičkom Lugu, na dionici državne ceste u naselju gdje je ograničenje brzine 70 km/h.

I najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,37 g/kg je utvrđena u Čađavici, u petak u 13:50 sati kod 58-godišnjeg vozača bicikla, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content