Manifestacija “Sportom do sreće” u Velimirovcu okupila veliki broj djece i roditelja

Na Nogometnom igralištu NK Croatia u Velimirovac jučer (nedjelja) je u organizaciji Udruge žena Velimirovac, Udruge Smile Velimirovac, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Našice, Grada Našica i Mjesnog odbora Velimirovac po prvi puta održana  manifestacija pod nazivom “Sportom do sreće”.

Ova hvalevrijedna sportska manifestacija privukla je veliki broj djece i roditelja, a manifestaciju su svojim dolaskom podržali i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler te predsjednik Mjesnog odbora Velimirovac Marin Knežević koji su naglasili kako je ovaj događaj vrlo važan za lokalnu zajednicu.

Brojni mališani mogli su se natjecati u raznim sportskim disciplinama, a za one najmlađe sudionika do četvrtog razreda osnovne škole bile su postavljene male atlantske staze, sat, mali marinci te skakanje u vrećama dok su se starija djeca  mogla zabavljati i natjecati u nešto zahtjevnijim disciplinama.

Također je bio postavljen i kutak za one najmlađe koji su mogli uživati u crtanju, igrati igru Twister, ali i uživati u pikniku. Udruga žena Velimirovac su se pobrinule za vrlo bogatu gastronomsku ponudu, a u organizaciji su im pomogli i članovi Boćarskog kluba Wels i NK Croatia.

Voditeljica Udruge Smile Julijana Benotić rekla je kako će ova manifestacija postati tradicija.

– Mi imamo tim koji trenutno broji 76 žena koje su također skupa sa mnom uključene u ovu cijelu ideju “Sportom do sreće” koja se po prvi puta održava u Velimirovcu, ali po svemu što smo vidjeli sigurno neće biti zadnja. Mislim da će ovaj 19. svibanj ostati simboličan datum za održavanje ove manifestacije. Imali smo razne poligone za djecu do četvrtog razreda osnovne škole i nešto zahtjevnije poligone, mali marinci za stariju djecu. Na kraju smo imali timsku utrku na kojoj su sudjelovali djeca od prvog do sedmog razreda osnovne škole, a imali smo i malo natjecanje od tri do četiri godine. Naša Udruga žena Velimirovac se pobrinula u gastronomskom dijelu gdje su svi mogli uživati u toplim lepinjama i palačinkama, a sponzori su osigurali nagrade. Ovim putem želim se zahvaliti Gradu Našicama, Turističkoj zajednici i Mjesnom odboru Velimirovac što su podržali ovu ideju – rekla je Julijana Benotić.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba rekao je kako je ovo jedna lijepa slika gdje je igralište puno djece koja su vani na zraku i bave se sportom.

– Zaista jedna lijepa slika ovdje u Velimirovcu, igralište puno djece koja su vani na zraku i bave se sportom. Velimirovac ima sedam udruga koje su zaista jedinstvene u svom djelovanju i ovim putem želim se zahvaliti gospođi Julijani Benotić koja je inicijator ove manifestacije. Prije nekoliko tjedana gospođa Julija je pokrenula ovu ideju koju smo mi podržali. Ovdje uistinu vlada jedno zajedništvo, a u takvom se zajedništvu postiže željeni uspjeh. Na ovoj manifestaciji sudjelovala su djeca iz Našica, ali i okolnih mjesta. Prvi puta je u uvijek najteže, ali siguran sam kako će ovo biti temelj za buduće događaje. Sve manifestacije koje smo započeli postale su tradicija i nastavljaju se svake godine. Ovim putem želim poručiti kako će Grad Našice podržavati ovaj događaj i sljedeće godine – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba

Svi koji su sudjelovali u natjecanjima dobili su medalje koje im je uručio gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba i predsjednik Mjesnog odbora Velimirovac Marin Knežević.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content