Međunarodna izložba pasa „Slavonija Spring Show 2024” u Našicama: Najljepši pas izložbe pudla Jasenak Secert to Keep vlasnika Dragane i Ivana Vasiljevića

U Našicama je jučer (subota), u sklopu proslave Dana grada, održana druga od ukupno tri Međunarodne izložbe pasa u sklopu „Slavonija Spring Show-a 2024”. U organizaciji Kinološkog društva Našicea izložbi se mogao vidjeti veliki gotovo 50 pasa iz različitih pasminskih skupina II i IX prema FCI klasifikaciji iz Hrvatske, Španjolske, Mađarske, Slovenije , Srbije i Bosne i Hercegovine, a brojni izlagači su izložili svoje drage ljubimce koji su pokazali sve svoje sposobnosti i stečene vještine.

Međunarodno priznati kinološki suci ove izložbe bili su Željko Rogulja iz Zagreba i Vilmos Kardos iz Mađarske. Predsjednik Kinološkog društva Našice Tihomir Krumerac na početku je pozdravio sve prisutne te naglasio važnost ove izložbe te rekao kako je ovo vrhunac djelovanja u ovoj godini.

-Ovo je druga Specijalna izložba pasa druge i devete skupine koju smo organizirali. Prošle godine smo u Našicama imali prvu, a sada smo ponovno organizirali izložbu međunarodnog karaktera jer sudjeluju psi iz pet različitih zemalja. Naravno, najviše ima pasa iz Hrvatske. Imamo jednog međunarodnog suca iz Mađarske i jednog iz Zagreba. Svi psi na izložbi imaju pedigre i moraju biti u sustavu Hrvatskog kinološkog saveza. Moram naglasiti kako je ovo vrhunac našeg djelovanja u godini. Izložbu organiziramo jednom godišnje, dok se ostatak godine bavimo uzgojem pasa. U zadnjih deset godina smo se značajno aktivirali. Prije smo imali dva do tri legla godišnje, a sada ih imamo tridesetak što pokazuje da smo postali vrlo aktivni – rekao je predsjednik Krumerac.

Izložbu su podržali direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler i gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba koji je otvorio izložbu te istaknuo kako mu je čast otvoriti ovu izložbu povodom obilježavanja Dana Grada Našica.

-Kinološko društvo Našice djeluje od 1988. godine, što je duga tradicija. Društvo okuplja tridesetak članova koji pokazuju stvarnu brigu o psima – čovjekovom najboljem prijatelju. Njeguju kulturu življenja u Našicama i odnos prema životinjama kojem težimo, nastojeći ga podići na visoku razinu. Ova izložba, otvorena je u sklopu obilježavanja Dana grada, prva je u našem programu te mi je bila posebna čast zahvaliti se svim posjetiteljima, a posebno organizatorima, na ovoj izložbi s međunarodnim karakterom. U njoj sudjeluje puno zemalja i iznimno mi je drago što smo u ovom lijepom ambijentu Perivoja obitelji Pejačević mogli otvoriti izložbu- izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Za najljepšeg psa izložbe izabrana je velika pudla po imenu Jasenak Secert to Keep vlasnika Dragane i Ivana Vasiljevića, a drugi najljepši pas izložbe bio je rotvajler Xana Vadanora vlasnika Darka Vargića. Pudla je također osvojila titulu najljepšeg mladog psa, a drugo mjesto pripalo je patuljastom šnauceru Heart’s Winner Megan , vlasnice Marte Dević.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content