Nakon 40 godina u Našicama će se ponovno školovati medicinske sestre i tehničari

U Srednjoj školi Isidora Kršnjavog Našice danas (petak) je održana konferencija o uvođenju strukovnog kurikuluma medicinskih sestara i medicinskih tehničara opće njege. Sve prisutne pozdravio je župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić i njegov zamjenik Josip Miletić, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, ravnatelj škole Željko Filjak i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće županijske bolnice Našice Zvjezdana Gvozdanović

Istaknuli su veliku važnost uvođenja novog razrednog odjeljenja za deficitarno zanimanje medicinskih sestara i tehničara u našoj županiji ,ali i u cijeloj Hrvatskoj. Također su se posebno zahvalili bivšem županu i ministru obrane Ivanu Anušiću te prerano preminulom saborskom zastupniku, dogradonačelniku Hrvoju Šimiću na zaista velikom zalaganju da našička škola dobije razred medicine, ali i svima koji su na bilo koji način pripomogli u cijelom procesu.

U novoj školskoj godini smjer medicinska sestra/medicinski tehničar moći će upisati 24 učenika koji će u prve dvije godinu imati opće obrazovanje, a ostale tri godine bazirat će se na što više struke kako je i propisano direktivama Europske unije.

Nakon školovanja učenici će imat posao u Općoj županijskoj bolnici Našice, budućem Centru za starije i nemoćne u Našicama, ali i u cijeloj županiji. Škola Isidora Kršnjavoga je kadrovski, materijalno i u svim drugim uvjetima spremna za početak ovoga novoga obrazovanja. A najljepši dar za struku je što se uvođenje medicinskih sestara i tehničara objavilo uoči Dana sestrinstva koji se obilježava 12. svibnja.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content