Objavljen službeni program 56. orahovačkog proljeća: Evo što vas sve očekuje

Od 24. svibnja do 2. lipnja u Orahovici će, u organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice, biti održana najveća gradska i manifestacija Orahovačko proljeće i to po 56. put. I ove godine organizator se pobrinuo za niz sadržaja za sve uzraste što govori i službeni plakat.

Program dakle počinje u petak 24. svibnja u 20 sati otvorenjem izložbe ”Sva naša proljeća” u organizaciji Reda vitezova Ružice grada i UHBL PTSP VPŽ koja će biti postavljena do 15 lipnja. Dan poslije, u subotu 25. lipnja rezerviran je za sadržaje Enigmatske udruge Orahovica u višenamjenskoj dvorani. Prvo u 15 sati započinje Otvoreno prvenstvo grada Orahovice u rješavanju sudoku zadataka, dok će u 17 sati započeti veliki PUB kviz otvoren za sve ekipe željne provjere vlastitog znanja.

U nedjelju 26. svibnja na redu je velik oktanski spektakl u Novoj Jošavi, prigradskom naselju Orahovice – 3. Susret off road vozila u organizaciji OFF road kluba Orahovica. Program počinje u 12 sati i traje do kasnih poslijepodnevnih sati. U ponedjeljak 27. svibnja na rasporedu su dvije izložbe, prva je u višenamjenskoj dvorani pod nazivom ”Koloristične dimenzije” autorice Gite Majer s otvorenjem u 17 sati koju će građani Orahovice moći pogledati i dan poslije od 9 sati. Drugu izložbu, pod nazivom ”Orahovica – nekada i sada”, priprema Ogranak Matice hrvatske u Orahovici, a otvorenje je u 17 sati i otvorena je do 2. lipnja.

Program 56. orahovačkog proljeća nastavlja se u srijedu 29. svibnja kazališnom komedijom za odrasle ”Baka ima dečka” u izvedbi Mire Čabraje i Asima Ugljena koja će biti odigrana u središnjem gradskom parku s početkom u 19 sati. U četvrtak 30. svibnja u 18 sati Udruga specijalne policije ”Orao” Orahovica-Našice priprema izložbu pod nazivom ”Ratne odore tijekom Domovinskog rata”. Otvorenje je u 18 sati u prostoru Udruge, a istoga dana u 19 sati na ljetnoj pozornici središnjeg gradskog parka bit će održan koncert KUD-a Crkvari i Orahovica i prijatelja.

Petak 31. svibnja donosi 1. Orahovačku dječju biciklijadu koja počinje u 9 sati na središnjem gradskom trgu dok će istog dana od 17 sati započinju prvi susreti tradicionalnog Međunarodnog teniskog turnira ”Orahovačko proljeće 2024.” u organizaciji Tenis kluba Orahovica. I na kraja dana, u 21 sat, na ljetnoj pozornici bit će održan veliki koncert Klape Intrade i Tomislava Bralića.

Subota, 1. lipnja počinje u 10 sati igraonicom Pagoland u središnjem gradskom parku, a u nastavku dana na igralištu NK Papuk igra se niz nogometnih utakmica, u 10 sati sastat će se početnici Papuka i Virovitice, u 11 sati na teren će mlađi pionici Papuka i NK Okrugljače, a u 18 sati igrat će veterani Papuka i Mladosti i Đakovačke satnice. U tijeku toga dana točnije u 15 sati službeno će biti otvoren Međunarodni teniski turnir ”Orahovačko proljeće 2024.”, a u večernjim satima i to od 21 sat počet će koncert Zlatka Pejakovića na ljetnoj pozornici središnjeg gradskog parka.

I onda središnji dan 56. Orahovačkog proljeća, nedjelja, 2. lipnja. Dan započinje u 7 sati Kupom grada Orahovice u lovu ribe udicom na plovak na orahovačkim ribnjacima u organizaciji ŠRK Šaran Orahovica, zatim u 10 sati se nastavlja igraonica Pagoland, a u isto vrijeme bit će otvorena na razgledanje izložba lego kockica u organizaciji Udruge PAUK. Točno u 10 sati započinje najtradicionalniji i središnji događaj svakog Orahovačkog proljeća – Cvjetni korzo s tisuće sudionika obučenih u cvijeće i proljeće koji će proći središtem grada. U 11:30 na rasporedu je drugi najtradicionalniji događaj Orahovačkog proljeća, a to je Smotra folklora na ljetnoj pozornici dok će u središnjem gradskom parku biti postavljene i izložbe ”Zlatne godine” izložba ručnih radova u organizaciji Orahovačke udruge umirovljenika i starijih osoba te izložba radova Udruge Jaglac.

U 13 sati je finale međunarodnog teniskog turnira, a 56. Orahovačko proljeće bit će zatvoreno u 19 sati proslavom 15 godina rada Osnovne glazbene škole Milka Kelemena Slatina, Područne škole Orahovica uz koncert polaznika škole i gostiju. 56. Orahovačko proljeće je pod visoko pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva poljopriverde.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content