Odigran 8. memorijal “Pave Vukelić – Pajo” u mini rukometu: Virovitičanke i Pitomačanke osvojile srebro, Slatinčankama dvije bronce

Ponovno je bilo živo, puno trke i truda, odličnih rukometnih poteza s istinskom željom sjećanja na legendu. Sve ovo dio je 8. Memorijalnog turnira u mini rukometu “Pave Vukelić – Pajo” posvećenom heroju Domovinskog rata te velikom čovjeku i orahovačkoj legendi.

Turnir je tradicionalno odigran na središnjem gradskom trgu u Orahovici u sklopu Dana grada, 796. rođendana Orahovice i blagdana Našašća svetog Križa koji je u organizaciji Ženskog rukometnog kluba, a sudjelovalo je devet ekipa: ŽRK Brod, ŽRK Kutjevo, ŽRK 1234 Virovitica, ŽRK Slatina, RK NEXE, RK Slavonka, Rukometne akademije iz Špišić Bukovice i Suhopolja i domaćin, ŽRK Orahovica.

Svečanom otvaranju nazočili su predsjednica ŽRK Orahovica Emanuela Maričić koja je uvodno pozdravila sve nazočne i zahvalila svim sudionicima na dolasku, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Orahovice Antun Grabovac, gradonačelnik Orahovice Saša Rister te kćer pokojnog Pave Vukelića – Ana Vukelić, a gradonačelnik Rister je i službeno otvorio turnir.

-Nama Orahovčanima je svima poznato kolika je veličina bio Pave Vukelić, heroj i čovjek koji je naš grad učinio ponosnim i velikim. Ovaj turnir je dokaz kako se njegov lik i djelo nikada neće zaboraviti, a nas dok bude, svjedočit ćemo i pričati o njemu. Hvala svim sudionicama, svim klubovima na odazivu i posebno veliko hvala organizatoru ŽRK Orahovica, koji ustraje u organizaciji i radi to na odličan način – rekao je Rister.

Memorijal Zavrsnica

Nakon otvaranja, polaganjem cvijeća i lampiona, počast Paji na njegovom grobnom mjestu odali su gradonačelnik Rister, predsjednik Županijskog rukometnog saveza VPŽ Antun Blažević te predsjednica ŽRK Orahovica Emanuela Maričić.

Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije igračica i to 2013./2014. i 2015./2016. godište, a u obje kategorije sudjelovalo je po deset ekipa smještenih u dvije skupine od pet. Nakon razigravanja odigrani su poluzavršni susreti, a potom je kiša i grmljavina “otjerala” igračice u orahovačku sportsku dvoranu gdje su održani završni susreti. U završnici 2015./2016. godišta Slavonka iz Nove Gradiške svladala je Viroviticu 7:2, dok je u utakmici za treće mjesto Slatina s 9:2 bila bolja od Špišić Bukovice. U najbolju petorku ove kategorije izabrane su Paula Alardović i Elizabeta Štefan iz Slavonke, Una Poljak iz Virovitice, Maris Knapić iz Slatine te Klarisa Klasić iz Špišić Bukovice.

U starijoj kategoriji, onoj igračica 2013./2014. godišta, pobjedu je također odnijela Slavonka svladavši u završnici Pitomaču 11:2, dok je u utakmici za treće mjesto Slatina bila bolja od domaćina Orahovice. U najbolju petorku turnira izabrane su Borna Radošić i Tia Oradnić iz Slavonke, Tea Ivanić iz Pitomače, Korina Knapić iz Slatine te Magdalena Matajčić iz Orahovice.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content