OPĆINA LUKAČ Potpisani ugovori za projekt “Zaželi – prevencija institucionalizacije”, devet žena brinut će o starijima i nemoćnima 34 mjeseca

Načelnik općine Lukač Đuro Bukvić danas (petak) je potpisao Ugovore o radu s devet žena s područja općine Lukač za projekt “Zaželi – prevencija institucionalizacije”. Devet žena potpisalo je ugovor za radno mjesto djelatnica za pružanje usluge potpore i podrške za 54 starije osobe kojima će pomagati u svakodnevnom životu.  

Navedeni projekt će trajati 36 mjeseci od čega će žene pružati usluge 34 mjeseca. Vrijednost projekta iznosi 459.000 eura. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske te Europskog socijalnog fonda plus za financijsko razdoblje 2021. – 2027.

Načelnik je izrazio zadovoljstvo navedenim projektom upravo iz razloga što će se kroz projekt pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su starije i potrebite osobe s područja Općine Lukač.

Projekt “Zaželi – prevencija institucionalizacije” na području općine Lukač predstavlja svojevrstan nastavak projekta “Zaželi” koji se u ovoj općini uspješno provodi od 2018. godine.

Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i prevenciji institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi na području općine Lukač.

(www.icv.hr, mš, foto: Općina Lukač)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content