Orahovački vatrogasci posjetili orahovački Dječji vrtić: Palčići očarani posjetiteljima i njihovom opremom

Na poziv ravnateljice Ivane Tokić, u Dječji vrtić ”Palčić” Orahovica u goste su došli orahovački vatrogasci. Zapovjednik Darko Šramek i dozapovjednik Ivan Tomac pred vrtić su stigli s velikom autocisternom te novim timom DVD-a Orahovica, K9 timom s potražnim psom.

– Željeli smo djeci pokazati tko su i koliko su hrabri orahovački vatrogasci, da vide kako izgleda njihova oprema i čime se sve služe kada spašavaju i pomažu građanima u nevolji. Hvala našim vatrogascima na odazivu, djeca su bila očarana i s puno pitanja i osmijeha – rekla je ravnateljica vrtića Palčić Ivana Tokić.

Zapovjednik DVD-a Orahovica Darko Šramek uživao je pokazujući djeci što sve rade vatrogasci.

– Ova suradnja s vrtićem bila je u povodu Dana svetog Florijana koji je bio 4. svibnja te u sklopu Mjeseca zaštite od požara. Djeca su posebna, najiskrenija i prepuna pitanja. Pokazali smo našu vatrogasnu cisternu, opremu, a posebno zanimljiv bio im je potražni pas našeg K9 tima koji vodi dozapovjednik Ivan Tomac. Naše društvo teži radu s djecom i upoznavanju djece s vatrogastvom tako da je ovaj posjet nastavak našeg plana rada – rekao je Šramek.

(icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content