Osnovna škola Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac prigodnim programom proslavila svoj dan

Jučer (srijeda) je tradicionalno proslavljen Dan đurđenovačke Osnovne škole. Ovaj poseban dan okupio je učenike, nastavnike, roditelje i lokalne dužnosnike kako bi se zajedno proslavila vrijednost obrazovanja i postignuća u lokalnoj zajednici. Nakon intoniranja himne okupljenima se obratio načelnik općine Hrvoje Topalović i ravnatelj Toni Markotić koji je istaknuo važnost obrazovanja jer ono je temelj svakog društva.

-Za zdravlje je dobro dnevno barem sat vremena provesti u dobrom društvu. Živimo u svijetu promjena, zamršenih odnosa i komunikacija, u svijetu nesigurne budućnosti, opterećeni mnogostrukim zahtjevima i htijenjima, u trci za s vremenom, u borbi za kruh i mjesto pod suncem, u neprestanom naporu da se što brže stekne i što dulje zadrži ono što se misli da je potrebno posjedovati. Nije čudo što nam jadi izlaze iz svih pora, te jedva čekamo olakšanje – istaknuo je ravnatelj Markotić.

Također je istaknuo postignuća škole tijekom protekle godine. Spomenuo je uspjehe učenika u natjecanjima, značajne projekte i aktivnosti koje su obogatile njihovo obrazovanje. Na kraju je zahvalio nastavnicima na njihovoj predanosti i roditeljima na podršci koju pružaju djeci.

Načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović pridružio se slavlju Dana škole i odao priznanje školi na njenom doprinosu razvoju lokalne zajednice. U svom je govoru načelnik Topalović naglasio važnost suradnje između općine i škole kako bi se osigurao najbolji mogući obrazovni okvir za učenike i na kraju je naglasio kako je ulaganje u obrazovanje prioritetna stavka Općine Đurđenovac koja će se nastaviti podržavati školske programe.

Nakon ohrabrujućih riječi započeo je program posvećen ovoj proslavi, a njega su vodili učenice Anamari Fridl i Saška Gojković. Program je otvorio školski bend i zbor pod ravnanjem Nele Milošević izvedbom pjesme Brucea Springsteena „Waitin’ on a sunny day“ kojom su ostvarili do sada nezabilježen uspjeh osvojivši 2. mjesto na 7. Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva u Zagrebu u kategoriji „Školska mjuza“.

I pred sam kraj svečanosti uslijedila svečana dodjela nagrada, a njih je predao ravnatelj Markotić. Tako su nagrade primili učenici koji su ostvarili zapažen uspjeh na Vjeronaučnoj olimpijadi te učenici koji su uspješno sudjelovali na županijskom natjecanju u badmintonu i futsalu.

Također, nagrade su primili i učenici za nastup na ovogodišnjoj županijskoj, odnosno državnoj smotri LiDraNo kao i učenici koji su sudjelovali na takmičenju „Klokan bez granica” kojeg organizira Hrvatsko matematičko društvo dok je zasluženo priznaje i simboličan poklon primio Zoran Osterreicher za odlazak u mirovinu.

(www.icv.hr, OŠ Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content