Osnovna škola Suhopolje bogatim glazbeno-scenskim programom proslavila Dan škole i 212 godina postojanja

Svečanom priredbom i bogatim glazbeno-scenskim programom u dvorištu Osnovne škole Suhopolje danas (srijeda) je obilježen još jedan Dan škole.

Uvodnim govorom ravnatelj škole Anto Škraba pozdravio je sve koji su svojim dolaskom uveličali ovu svečanost, među kojima su bili i saborska zastupnica Vesna Bedeković, zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, načelnik općine Suhopolje Goran Doležal, županijska pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Martina Bunić i ostali.

P1250321

– Danas smo jednakim majicama pokušali prikazati naše zajedništvo koje ne bi bilo moguće bez svih vas, dragi učenici i učitelji. Kada bi se pitali kakva će naša škola biti u budućnosti, ja bih rekao – najbolja! – ustvrdio je ravnatelj Škraba i poželio sreću svim učenicima u njihovom daljnjem školovanju.

U svojih 212 godina rada i postojanja, Osnovna škola Suhopolje ostvarila je pregršt rezultata na županijskim i državnim natjecanjima, koji nisu izostali ni ove godine. Uz standardne predmete, učenici suhopoljske škole iskazali su se i u području astronomije, ali i zahtjevnih mozgalica. Nisu izostali niti zapaženi rezultati na sportskim terenima, a prošle sezone projekta “Vrtim zdravi film”, u konkurenciji 188 škola u Republici Hrvatskoj, suhopoljski učenici osvojili su prvo mjestu u znanju.

O tituli najboljih u znanju i ostvarenom općem uspjehu, tvrdi ravnatelj, još je uvijek teško govoriti. Međutim, prema izboru učitelja najuspješnijima u svojoj generaciji proglašene su Vedrana Jović i Katarina Šimić. U ime Općine Suhopolje, svim učenicima s iznimnim uspjehom čestitao je i načelnik Goran Doležal.

P1250454

– Ovo je jedna tradicionalna i hrabra škola koja se uvijek hvata u koštac s novim stvarima. Našim osmašima, ali i svim ostalim učenicima, u daljnjem periodu želim puno uspjeha, mudrosti i petica u imeniku – rekao je načelnik Doležal.

Da su mladi naš ponos, istaknuo je i zamjenik župana Marijo Klement.

P1250459

– Kada ste osnivač jedne ovakve škole, možete samo biti ponosni. Škola nije samo prostor za učenje i vi niste samo dobri učenici, već izvrsni pjevači, plesači i sve ono što jednu školu čini pravom u svakom smislu te riječi. Županija će nastaviti s ulaganjem u što bolje uvjete vašega rada, a do kraja godine trebali bismo imati i građevinsku dozvolu za izgradnju sportske dvorane – istaknuo je dožupan Klement i zahvalio školi na ulasku u program cjelodnevne nastave.

Svi okupljeni mogli su uživati u raznovrsnom programu, obogaćenom pjesmom, plesom i glumačkim točkama. Na kraju svečanosti, učenici su predstavivši svoje zajedništvo, dokazali da je lijepo i njegovati različitosti koje nas spajaju i vode u ljepši svijet.

(www.icv.hr, dj, foto: D. Jagarinec)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content