Pitomača se 13. godinu za redom prisjetila svog sumještanina i utemeljitelja Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja dr. Marijana Jergovića

Pitomača se je jučer (nedjelja) po 13. puta prisjetila svog velikana doktora Marijana Jergovića. Memorijalom „Čuvar uspomena“ dugi niz godina njeguju uspomenu na njegovo stvaralaštvo i umjetnički doprinos glazbenoj sceni Podravine i Podravlja. Prije svega, Jergović je bio čovjek velikog srca, a uspomene na njegovo stvaralaštvo i ove su godine odzvanjale u Centru za kulturu “Drago Britvić”.

-Svaku godinu, prve nedjelje koja pada najbliže smrti doktora Marijana Jergovića, obilježavamo prigodnim programom, odnosno Memorijalom. Nastojimo vratiti neke pjesme koje se rjeđe izvode, koje možda nisu u onim najpopularnijim pjesmama, ali su obilježile doktorov život. Veseli me da imamo izvođače iz raznih krajeva naše zemlje jer to znači da je doktorova glazba našla plodno tlo diljem Lijepe naše. Vjerujem da bi doktor sada i među zvijezdama veselio se ovome što smo mu priuštili i nadamo se da će ova tradicija ostati još puno godina – rekao je Rajko Stilinović, v.d. ravnatelj Centra za kulturu „Drago Britvić“.

U spomen na čovjeka velikog srca, vrsnog glazbenika i autora, interpretacijom njegovih djela, ove su mu godine počast odali Zoran Mišolongin, The Fusion, Dino Miklaužić, Madone, Anita Huđek, Alojz Lach, Lorena Vlašić, Tena Grlica, Željko Grozaj, Sastav Tonija Eterovića, Good old times band, Jan Stilinović i Ivan Barčan.

Tako su se i ove godine kroz glazbu i stihove brojni Pitomačani prisjetili svoga sumještana, doktora, utemeljitelja Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja, te inicijatora pitomačke glazbene škole koja danas s ponosom nosi njegovo ime.

Uz prisustvo obitelji i supruge dr. Marijana Jergovića, Ladislave Jergović, na 13. memorijalu “Čuvar uspomena” nazočila je i saborska zastupnica Vesna Bedeković te načelnik općine Pitomača Željko Grgačić.

(www.icv.hr, vpz.hr, foto: A. Zeko, Foto Begović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content