Pomladak i mladež iz Crnca i Orahovice predstavljali svoje vatrogasne zajednice na općinskom i gradskom natjecanju

Na igralištu Nogometnog kluba Crnac proteklog su vikenda održani općinsko natjecanje vatrogasaca Vatrogasne zajednice Crnac i gradsko natjecanje Vatrogasne zajednice grada Orahovice.

Iz obje zajednice na natjecanja su se odazvale samo ekipe pomlatka i mladeži i to iz VZ Crnac, jedna mladež DVD-a Veliki Rastovac i tri pomlatka iz Crnca i Velikog Rastovca, a iz VZG Orahovica dvije ekipe pomlatka DVD-a Orahovica.

U uvodu sve sudionike pozdravili su predsjednik VZO Crnac Renato Kučera i zapovjednik Tomislav Kunštek, dok je natjecanje otvorio načelnik općine Crnac Mato Damjan.

-Hvala svim malim vatrogascima na odazivu, to je znak da naše vatrogastvo ima sigurnu budućnost što je jako važno s obzirom na sve nedaće s kojima se susrećemo. Hvala DVD-u Crnac na odličnoj organizaciji i svima želim puno sreće u natjecanju – rekao je Damjan.

Sve su ekipe odlično odradile vježbe za koje su, kao i zbog dolaska i odaziva, pohvaljeni od Stručnog ocjenjivačkog povjerenstva koji su činili Robert Teskera kao predsjednik te predsjednica Savjeta vatrogasne mladeži VZ VPŽ Marina Blažević i Matej Baždar.

-Lijepo je vidjeti da na ovom istočnom području naše županije ima pomlatka i mladeži koji vole vatrogastvo i puno znaju o ovoj plemenitoj organizaciji. Hvala svima koji su se odazvali i čestitam onima koji su ostvarili najbolje rezultate – rekao je Teskera.

Na kraju jedina na natjecanju mladeži na Županijsko natjecanje u Vukosavljevici plasirala se ekipa DVD-a Veliki Rastovac, a kao pobjednik ove zajednice na Županijsko natjecanje ide Prva ekipa DVD-a Crnac.

Kod VZG Orahovica od dvije ekipe jedna je bila u konkurenciji koja je i ostvarila plasman na Županijsko natjecanje.

-Ovoj djeci treba doista odati veliko priznanje i zahvalnost na ogromnoj volji i želji koju imaju, a posebno što pružaju veliku ljubav prema vatrogastvu. Hvala prijateljima iz Orahovice koji su nam se pridružili i veselimo se sudjelovanju na županijskoj završnici u Vukosavljevici – rekao je zapovjednik VZO Crnac Tomislav Kunštek.

Natjecanje je zatvorila predsjednica Savjeta vatrogasne mladeži VZ VPŽ Marina Blažević.

-Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije ulaže ogromne napore u rad s pomlatkom i mladeži, nedavno je 32 novih kandidata položilo za njihove voditelje i doista smo presretni kada u svakom kutku naše županije vidimo interes i ljubav prema vatrogastvu kod mališana. Hvala DVD-u Crnac na domaćinstvu i objema zajednicama na sudjelovanju i svi se vidimo u Vukosavljevici – zaključila je Blažević.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content