Pripreme za ovogodišnju 56. Picokijadu u punom jeku: Pripremite heklane tabletiće uz 51. tradicionalnu izložbu kolača

Povratak na vidjelo i euforija koja je okupirala sve, nakon naše velike pobjede zlatnog sjaja na Euroviziji, zahvatila je i organizatorice najstarije izložbe tradicijskih kolača u Hrvatskoj, koja će se u okviru bogatog programa ovogodišnje Picokijade, održati zadnje subote u mjesecu lipnju.

Radi se o heklanim tabletićima, minijaturama izrađenim od konca u tehnici heklanja, s kojima su i žene našeg podneblja ukrašavale svoje domove, potom zaboravile i spremile, a na svjetlo dana ih je vratio ponovo naš predstavnik/pobjednik Baby Lasagna.

-Drago mi je da je došlo do toga, jer znamo da su naše bake i mame provodile puno svojeg slobodnog vremena u izradi tabletića, pa čak i kompletnih garnitura za opremu doma. Njih ove godine želimo vratiti na vidjelo i izložiti ih, uz sve one pogače, diganke, zlevanke i prkače s kojima će se pohvaliti članice brojnih udruga žena naše i susjednih županije, ali i iz prijateljskih ženskih udruga susjednih država. Sve će one dobiti detaljne i pravovremene informacije o tome, ali ih već želimo podsjetiti i zamoliti da svoje vrijedno, čuvano i do sada sakrito blago pripreme za izložbu – rekla je Bernarda Ferderber, v.d. ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac u ime organizatorica najstarije izložbe kolača i ručnog rada, koja će se u sklopu ovogodišnje 56. Picokijade, održati po 51. puta uz bogatstvo hekleraja.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content