Stanje u prometu: Najveća brzina zabilježena u Čačincima, najviše napuhao biciklist u Pitomači

Protekli tjedan na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano je 13 prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom, izvijestila je danas (ponedjeljak) PU virovitičko-podravska.

U tim prometnim nesrećama dva vozača motocikla teško su ozlijeđena, a više o tome možete pročitati OVDJE. Kod niti jednog sudionika prometnih nesreća nije utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 319 prekršaja, od kojih 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj odbijanja testiranja na drogu, 72 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 28 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugo.

Najveća brzina kretanja vozila od 103 km/h je za osobni automobil utvrđena u petak u 14:20 sati u Čačincima, na dionici državne ceste u naselju gdje je ograničenje brzine 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,29 g/kg je utvrđena u Pitomači, u utorak u 14:55 sati kod 50-godišnjeg vozača bicikla, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content