Tamara Kulej, Mateo Šolc i Matea Horvat pobjednici su likovnog natječaja “Zeleni kutak – šareno platno – za eko Viroviticu”

Grad Virovitica proveo je likovni natječaj “Zeleni kutak – šareno platno – za eko Viroviticu”, koji je trajao od 22. ožujka do 22. travnja, i na kojem je prikupljeno 108 likovnih uradaka učenika osnovnih i srednjih škola s područja grada Virovitice. Stručna komisija sastavljena od 4 člana pregledala je pristigle radova i odabrala najbolje uratke u pojedinoj kategoriji.

Povodom završetka natječaja večeras je u Gradskoj knjižnici i čitaonici održana javna tribina o gospodarenju otpadom na kojoj je pobjednicima natječaja gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin uručio nagrade – bicikl Trek MTB.

Nove bicikle su dobili:

  • Tamara Kulej (OŠ Ivane Brlić – Mažuranić) – 1. mjesto u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda
  • Mateo Šolc (Katolička osnovna škola Virovitica) – 1. mjesto u kategoriji učenika od 5. do 8. razreda
  • Matea Horvat (Tehnička škola Viroivitica) – 1. mjesto u kategoriji učenika srednjih škola.

Uz nagrade najboljima, gradonačelnik Kirin podijelio je i zahvalnice učenicima čiji su radovi ušli u uži izbor. Pobjednički radovi bit će replicirani u formi puzzla i igraćih karata koji će u sklopu provedbe projekta biti podijeljeni vrtićima, učenicima osnovnih i srednjih škola te udrugama na području grada Virovitice.

Najboljima je čestitala i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Robert Fritz te ravnatelji škola.

Uoči dodjele nagrada, diplomirani inženjer biologije i specijalist ekoinženjerstva Tomislav Uzel održao je predavanje na temu gospodarenja otpadom.

Podsjetimo, projekt izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom u okviru kružnog gospodarstva provode Grad Virovitica i Razvojna agencija VTA, a cilj je kreativnim aktivnostima potaknuti mlade generacije, ali i građane putem izobrazno-informativnih aktivnosti o važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom kako bi se smanjile količine biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagalištima te povećala stopa odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i recikliranja.

Projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 40 posto.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content