Turistička zajednica VPŽ potpisala ugovore s lokalnim turističkim zajednicama za projekte u vrijednosti većoj od 160 tisuća eura

U Maloj Sali Virovitičko-podravske županije, potpisani su Ugovori o dodjeli sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024. godini s područja Virovitičko-podravske županije, a potpisivanju ugovora prisustvovali su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, direktorica TZ VPŽ Martina Jakelić te predstavnici lokalnih turističkih zajednica s područja Virovitičko-podravske županije.

Ugovori za dodjelu sredstva dobivena su putem natječaja Hrvatske turističke zajednice iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, a ukupna potpora turističkim projektima na području Virovitičko-podravske županije iznosi, do sada najvećih, 544.738,00 eura.

-Nikad više sredstava na području naše županije za razvoj turizma od Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta što samo dokazuje da smo prepoznati kao turistička destinacije koja ima veliki potencijal i koja se treba nastaviti sve više razvijati. Ovo su sve hvalevrijedni projekti ostvareni pohvalnom suradnjom naše turističke zajednice s lokalnim turističkim zajednicama. To su projekti koji će biti realizirani na području cijele naše županije – od sportskih, glazbenih, kulturnih manifestacija, viteških turnira, nabave opreme, razvoja gastro ponude i aktivnog turizma, odnosno svega onoga što upotpunjuje turističku ponudu na području naše županije. S bazom koju smo napravili infrastrukturnim projektima u turizmu, u obnovi kulturne baštine, čuvanjem prirodne baštine, s unaprjeđenjem smještajne ponude, sada imamo jedan cijeli paket za razvoj turizma i prepoznatljivosti na turističkoj karti Hrvatske – rekao je župan Igor Andrović.

Za 14 projekata lokalnih turističkih zajednica izdvojeno je ukupno 160.046,00 eura, za tri projekta TZ VPŽ izdvojeno je 270.000,00 eura, dok je iz Fonda za udružene turističke zajednice izdvojeno 114.692,00 eura na čiji natječaj su prijavljena dva projekta TZP Vrata Papuka te jedan projekt Klastera Slavonije kroz koji djeluje pet turističkih regionalnih zajednica istočne Hrvatske.

-Ovo je apsolutni rekord za našu županiju, ali i iznimno visoka sredstva u odnosu na ostatak Hrvatske što dokazuje kvalitetno pripremljene projekte. Najviše sredstava, za našu zajednicu, dobiveno je za promociju i PR kampanje, a radit ćemo na Hrvatskom tržištu te tržištu Slovenije i Austrije koja su naša najznačajnija emitivna tržišta. Istaknula bih sredstva koja smo dobili za cjelogodišnji ciklus manifestacija pa tako razvijamo outdoor manifestacije koje su iznimno dobar mamac za posjetitelje u našu županiju. Mi smo jedna mala destinacija i dobra sinergija između nas i lokalnih turističkih zajednica iznimno je važna. Sretna sam što imamo izuzetnu suradnju sa svim kolegicama na terenu i što zajedno možemo napraviti sjajne stvari – rekla je direktorica TZ VPŽ Martina Jakelić.

Jedna od dobitnika sredstava je i Turistička zajednica Općine Pitomača kojoj je za projekte Turistifikacija manifestacija, Pitomača kroz storytelling – Faza 2 i Pitomača na dlanu sveukupno odobreno 30. 706,50 eura.

-Obzirom na to da iz godine u godinu sredstva sve više rastu to je odlična prilika da mi kao turističke zajednice, koje inače nemaju dovoljan izvor vlastitih prihoda za sve ideje koje, ovo je jako značajan iskorak za sve ono što želimo ostvariti u budućnosti. Za projekt „Pitomača kroz storytelling“ odobreno nam je najviše sredstava. Cilj projekta je da ono što Pitomača posjeduje, sve one povijesne izvore, legende, kulturnu i prirodnu baštinu, da predstavimo našim posjetiteljima kroz prekrasne priče koje će ih ubuduće vraćati na naše područje – rekla je Ivona Pankaz, direktorica TZ Općine Pitomača.

Isto tako, Turističkoj zajednici Vrata Papuka za Srednjovjekovni viteški turnir te Apiturizam na Papuku – Revitalizacija medne staze sveukupno je odobreno 30.706,50 eura.

-Odobrena su nam sredstva za naš već tradicionalni Srednjovjekovni viteški turnir koji se odvija na Vratima Papuka i vjerujem da ćemo dobivenim sredstvima podići tu manifestaciju na viši nivo. Također, ostvarili smo sredstva za nabavku šatora za unaprjeđenje svih naših turističkih manifestacija.  Isto tako, odradit ćemo projekt zeleni outdoor, dakle razvoj svih outdoor aktivnosti na Papku. Ovim projektima vjerujem da ćemo unaprijeiti turizam na našem Papuku – rekla je Ana Marunica, direktorica TZ Vrata Papuka.

Odobrene projekte i sredstva za iste možete vidjeti OVDJE.

(www.icv.hr, vpz.hr, foto: A. Zeko)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content