U Našicama svečano obilježen Dan državnost Republike Hrvatske: Položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule branitelje

Dan državnost Republike Hrvatske jučer (srijeda) je svečano obilježen u Našicama prigodnim programom Našičkih mažoretkinja “Dora” i Gradske glazbe Našice, nakon čega je slijedilo polaganje vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen – obilježja “Uskrsla Hrvatska”.

Počast svim stradalim hrvatskim braniteljima odali su gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba te predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar u pratnji Ivice Čemena i Miroslava Čičeka, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i predstavnici koalicije SDP, HNS, HSS. Minutom šutnje odala se počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba čestitao je okupljenima Dan državnost te je u svom obraćanju podsjetio na one koji su bili u prvom sazivu, a to su Ivica Čeme te Miroslav Čiček i danas pokojni Vinko Buljan. Gradonačelnik je također rekao kako je 30. svibnja vrlo važan datum za Republiku Hrvatsku jer je to dan kada su postavljeni temelji demokratske, suverene i slobodne Hrvatske.

-U to vrijeme nije bilo jednostavno voljeti Hrvatsku, bila je potrebna odlučnost. Nakon ovoga uslijedio je rat gdje su naši branitelji dali ono najvrjednije što su imali – svoje živote. To je povijest o kojoj moramo svi pričati pogotovo našoj djeci i mladima jer oni će biti ponosni na našu Republiku Hrvatsku te će tako moći promicati istinu o Domovinskom ratu kako se takvo nešto nikada više ne bi ponovilo  – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Obilježavanje je završeno prigodnom molitvom koju je predvodio fra Vinko Brkić, a svetu misu u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Našicama predvodio je gvardijan i župnik fra Tomislav Faletar.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content