U Našicama svečano obilježen Međunarodni dan sestrinstva i dan primalja

U Hotelu Park Panolija u Našicama jučer (petak) je povodom Međunarodnog dana sestrinstva, Dana primalja i Dana sindikata pod sloganom “Naše sestre naša budućnost- ekonomska moć skrbi”, a u organizaciji Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Podružnica Našice, održana tradicionalna zabava medicinskih sestara i tehničara.

Sve prisutne medicinske sestre, tehničare i primalje pozdravili su mag. med. techn. Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Podružnice Našice Harold Placento, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo dr. sc. Zvjezdana Gvozdanović, župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Zvjezdana Gvozdanović zahvalila se županu Mati Lukiću, dožupanu Josipu Miletiću, gradonačelniku Krešimiru Kašubi, ravnatelju Dini Vida i svim ljudima dobre volje.

– Ovim putem želim pozdraviti sve prisutne u svoje osobno ime i u ime predsjednika Hrvatske komore medicinskih sestara Marija Gazića. Željela bih se osvrnuti na prošlu godinu u kojoj smo odradili niz projekata. Neki od bitniji projekata su osnivanje naše Udruge medicinskih sestara i tehničara OŽB Našice, 5. Međunarodni simpozij palijativne skrbi, Športsko rekreativni dan nogometno – odbojkaški u kojemu su naši djelatnici osvojili prvo mjesto u nogometu dječaci, a djevojke treće mjesto u rukometu. Moram napomenuti kako su naši djelatnici organizirali prvi kongres hitne medicine i imobilizacije što mi je zaista velika čast i zadovoljstvo. Naši djelatnici djeluju ne samo u našoj ustanovi nego i diljem Republike Hrvatske, a i šire. Ono što je jako bitno što je uoči Dana sestrinstva došlo odobrenje za otvaranje Medicinske škole u Našicama. Ove godine u zasluženu mirovinu odlazi dvadesetak medicinskih sestara te im  želim čestitati na zasluženoj mirovini, a našim budućim kolegicama koje dolaze na njihovo mjesto zaželjela dobrodošlicu i ugodan boravak u našoj ustanovi. Ovim putem želim se zahvaliti svima koji su na bilo koji način doprinijeli razvoju naše profesije sestrinstva, našem županu Mati Lukiću, dožupanu Josipu Miletiću gradonačelniku Krešimiru Kašubi našem ravnatelju Dini Vida i svim ljudima dobre volje – izjavila je Zvjezdana Gvozdanović

I ove se godine okupio veliki broj medicinskih sestara, tehničara, primalja, liječnika i predstavnika ostalog zdravstvenog osoblja Opće županijske bolnice Našice.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content