U Orahovici na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek održan visokostručni simpozij dentalne medicine

Na Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek u Orahovici, proteklog vikenda je održan 1. Studentski protetski simpozij koji je imao cilj ovog pružiti studentima ovoga fakulteta jedinstvenu priliku za stjecanje novih znanja i iskustava kao i upoznavanje s najnovijim dostignućima u području dentalne protetike. Voditelj simpozija bio je doc.prim.dr.sc. Žarko Udiljak, dr. med. dent. specijalist stomatološke protetike koji je pohvalio inicijativu studenata koji su pokrenuli ovaj simpozij.

– Studenti su inzistirali na organizaciji ovog simpozija jer su usvojili nova znanja, nove tehnike i sve ono što ih čeka u njihovom budućem radu. Ovim simpozijem studenti žele svima pokazati što su naučili i zato smo pozvali predavače koji su vodeći u struci protetike u Hrvatskoj i šire koji će još više usavršiti njihovo znanje. Riječ je doista o vrhunskim stručnjacima poput profesora Srećka Budija iz Zagreba, liječnika, plastičnog kirurga koji je pričao o kirurškoj estetici lica, rekli bismo danas novom obliku ”makeovera” kojem se ljestvica stalno podiže. Zatim ovdje je bio profesor Robert Čelić specijalist stomatološke protetike također iz Zagreba, kao i iznimna stručnjakinja estetske protetike profesorica Dubravka Knezović-Zlatarić, profesorica Sanja Peršić Kiršić specijalistica protetike, a među nama je i naš gost iz Mostara s Medicinskog fakulteta tamošnjeg Sveučilišta, voditelj dentalnog studija prim.doc.dr.sc. Zdenko Šarac specijalist oralne kirurgije.

Naime, Fakultetom iz Mostara smo dan prije ovog simpozija potpisali sporazum o suradnji, a prvi dio tog sporazuma je upravo predavanje dr. Šarca. Velik je ovo događaj kako za fakultet tako i za Orahovicu jer Orahovica ne samo da postaje dentalni centar Slavonije i šire nego i centar drugih grana medicina i ovaj grad postaje pravi studenski grad poželjan svima – rekao je profesor Žarko Udiljak.

1. studentski simpozij 5 Zarko Udiljak

Želja studenata za ovim simpozijem i usavršavanjem vlastitog znanja je ogromna, a potvrdila je predsjednica Organizacijskog odbora ovog simpozija u ime studenata, studentica 6. godine dentalne medicine Marina Bešlić.

– Ovo je za nas jedan ogroman korak više, ovakav simpozij nam je donio nova znanja, nove spoznaje i stjecanje nužnog iskustva koje su nam ovi visoki stručnjaci svojim predavanjima prenijeli. Posebno sam ponosna što smo sve ovo uspjeli organizirati na našem fakultetu u Orahovici kao i svi moj i kolege – rekla je Bešlić te posebno istaknula Orahovicu kao grad idealan za svakog studenta.

– Ovaj je grad doista poseban, jako lijep  i miran mali grad. Iako je grad malen, u njemu imamo sve i mogu reći da u ovoj godina koju smo tu kao završnu proveli, svi smo nekako međusobno posebno povezali, ali isto tako s ljudima u Orahovici. Što je manje ljudi u gradu svi se bolje poznaju, sa svima se srećemo na ulicama, pričamo i doista bi svakom studentu preporučila studiranje u ovom gradu – zaključila je Marina Bešlić.

1. studentski simpozij 2 Marina Beslic

Otvaranju simpozija nazočio je i gradonačelnik Orahovice Saša Rister koji je pozdravio sve studente i zahvalio njima i Fakultetu što su još jedan veliki medicinski događaj doveli u Orahovicu.

– Nakon tradicionalnog simpozija ”Sport i srce” koji je najavljen i za ovu godinu, naš grad dobio je još jedan visoko vrijedan simpozij, medicinski događaj koji dokazuje nastavak razvoja Fakulteta u Orahovici. Dakle, nakon fizioterapije sada imamo i dentalnu medicinu što nam donosi nove studente u grad i zaista Orahovica postaje pravi studentski grad. Simpozij je donio nove stručnjake u naš grad i tako se Orahovica prepoznaje nadaleko i naširoko. Suradnja Grada i Fakulteta je svakim danom sve jača i bolja i siguran sam da ćemo tako nastaviti i dalje, a jasno je da jačanjem Fakulteta jača se i razvoj grada – zaključio je Rister.

1. studentski simpozij 4

(icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content