U sklopu Dana općine Čačinci održani Sportski susreti udruga osoba s intelektualnim teškoćama

U sklopu Dana općine Čačinci u sportskoj dvorani Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Čačincima u organizaciji Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica, uz pomoć i pokroviteljstvo Općine Čačinci i Turističke zajednice područja Vrata Papuka, održani su 4. Sportski susreti udruga osoba s intelektualnim teškoćama.

Igralo se u nekoliko zanimljivih i prilagođenih igara: poligon, bacanje rukometne lopte u mali gol, povlačenje užeta i disciplina pod nazivom “Karike na Marike”, a natjecalo se četiri ekipe: Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono Belišće, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Korak dalje” Daruvar, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama ”Regoč” Slavonski Brod i domaćin Udruga Jaglac.

U uvodu u ulozi domaćina nazočne su pozdravili zamjenica ravnateljice Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Svjetlana Carić, ravnateljica Dječjeg vrtića ”Lipa” Čađavica Ana Krmpotić, direktorica TZP Vrata Papuka Ana Marunica i predsjednica Udruge Jaglac Đurđa Šimatović.

Susrete je obišao i sve sudionike pozdravio i načelnik općine Čačinci Alen Jurenac.

-Poznato je kako su Čačinci uvijek uz Jaglace i uvijek će tako i biti zato smo sretni što se kod nas već četvrtu godinu održavaju Sportski susreti. Hvala svim sudionicima na dolasku i vjerujem da se ugodno svi osjećaju u našim Čačincima – rekao je Jurenac.

Natjecanje je vodio u ime Jaglaca Marin Milovac, a na kraju je svaka ekipa pobijedila u po jednom natjecanju, no ipak najveći su pobjednici svi zajedno i onaj neuništivi i prepoznatljivi osmijeh duše.

-Na kraju vas je sve najljepše vidjeti ovako nasmijane i sretne, to znači da smo uspjeli u svojoj želji, a to je okupiti vas sve na jednom mjestu i zabaviti. Hvala svim udrugama na odazivu, hvala našim predivnim domaćinima ovdje u Čačincima, Općini i Turističkoj zajednici na podršci i pomoći. Sigurna sam da se vidimo i narednih godina na ovom za nas posebnom događaju – rekla je na kraju Susreta predsjednica Jaglaca Đurđa Šimatović koja je i uručila medalje i pokale svima.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content