U Strukovnoj školi Virovitica održana završna konferencija projekta „Lješnjomedska rapsodija moga kraja“

U Strukovnoj školi Virovitica održana je završna konferencija projekta „Lješnjomedska rapsodija moga kraja“, inovativnog projekta usredotočenog na stvaranje recepture i izradu jedinstvenog slatkiša od visokokvalitetnog meda i svježih lješnjaka uz dodatak čokolade, kao gastro suvenira Virovitičko-podravske županije.

Na početku završne konferencije sve prisutne pozdravila je ravnateljica Strukovne škole Virovitica Pavica Biondić-Ivanković koja je zahvalila svima koji su na bilo koji način pridonijeli provedbi projekta.

-Hvala svima koji su sudjelovali, ponajviše učenicima i nastavnicima koji su dali najveći doprinos te našim koordinatorima koji su cijeli projekt uspješno organizirali. Ovaj projekt male je financijske i vremenske vrijednosti, ali svojim vrijednostima nadilazi sva očekivanja te su sva postignuća zaista vrijedna. Posebno bih istaknula povezanost koju su kroz projekt ostvarili učenici osnovnih i srednjih škola, nastavnici, vlasnici OPG-ova, poslodavci i to iz raznih područja naše županije. U ovom malom projektu zaista smo puno toga obuhvatili, ostvarili i naučili – rekla je ravnateljica Biondić-Ivanković.

Prisutne je pozdravio i ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladen Graovac istaknuvši kako je ova inicijativa omogućila svim partnerima jedno vrijedno iskustvo i temelj za daljnje slične projekte.

-Strukovna škola već ima iskustva u ovakvim projektima i znali smo da će i ovaj projekt biti garancija da se danas nađemo ovdje po završetku ove slatke priče kojoj smo svi svjedočili. Veliko hvala svima koji su pomogli u realizaciji projekta, a učenicima želim poručiti da ne stanu na ovom projektu već da nastave razmišljati, istraživati i razvijati ideje. Nastavnici i ravnatelji uvijek će pomoći, a cijelu priču popratit će i Županija, koja je svaki put do sada bila kamen temeljac svega onoga što škole zamisle. Ovo je jedna prekrasna priča i samo tako nastavite – rekao je ravnatelj Graovac.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Martina Bunić naglasila je kako je ovaj projekt dokaz da je Virovitičko-podravska županija „najslađa“ županija.

-Naša županija je mala, ali „slatka“ i ovaj projekt to dokazuje, mali projekt velike vrijednosti. Uvijek ulažemo u infrastrukturni dio, ali sve ove škole zapravo moramo popuniti učenicima i glavni cilj su upravo naši učenici, i to u školama. Županija je pratila do sada sve aktivnosti koje su provedene u okviru projekta, puno se toga naučilo, ostvarena je velika povezanost brojnih dionika i nadamo se da ćemo i u budućnosti imati ovako „slatke“ i vrijedne projekte – zaključila je pročelnica Bunić.

Projekt su prezentirali Tanja Nikšić ispred škole partnera projekta i Antonio Risović ispred škole prijavitelja projekta, dok su izradu gastro suvenira predstavile učenice Strukovne škole Virovitica Katarina Šantalab i Lucija Deskar. Završnoj konferenciji nazočila je i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, kao i pridruženi partneri Dario Grahovac OPG „Grapis Pčelarstvo Grahovac“ te Sandra Jadek vlasnica obrta „Sandrini kolači“.

Podsjetimo, projekt je odobrilo Ministarstvo turizma i sporta RH na temelju Javnog poziva srednjim strukovnim i umjetničkim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam u 2023. godini. Vrijednost projekta iznosila je 11.000 eura, a provodio se od siječnja do svibnja 2024. godine.

Strukovna škola Virovitica bila je prijavitelj projekta uz ravnopravnog partnera Industrijsko-obrtnička škola Slatina te suradnike OŠ IBM Virovitica i OŠ E. Kumičića Slatina. Pridruženi partneri bili su OPG „Grapis Pčelarstvo Grahovac“ iz Virovitice, PP Orahovica d.o.o. iz Orahovice i obrt „Sandrini kolači“. Projekt je ostvaren kroz osam aktivnosti – dva sastanka projektnog tima, početna konferencija, četiri radionice i završna konferencija.

(www.vpz.hr, Foto: A. Zeko, M. Turkalj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content