U virovitičkom prigradskom naselju Milanovcu se ovog vikenda obilježava blagdan Presvetog Trojstva

U virovitičkom prigradskom naselju Milanovcu nekad su bile dvije kapelice, Svetog Križa i Presvetog Trojstva. U vihoru 2. svjetskog rata uništena je kapelica Svetog Križa te je preostala samo kapelica Presvetog Trojstva u kojoj su se desetljećima služile svete mise, pa se blagdan Presvetog Trojstva počeo obilježavati i kao Dan mjesnog odbora.

Kao uvod u ovogodišnji blagdan Presvetog Trojstva održat će se trodnevna duhovna priprava.

U četvrtak 23. svibnja u 18 sati je euharistijsko klanjanje, nakon kojeg slijedi sveta misa. U petak 24. svibnja u 18 sati kreće križni put prema kapelici Presvetog Trojstva, gdje je sveta misa, a u subotu 25. svibnja nakon svete mise u 18:30 sati je molitva časoslova. Sva tri dana duhovne priprave svete mise će biti u kapelici Presvetog Trojstva.

Svakog dana će druga virovitička župa predvoditi misno slavlje. Prvog dana misno slavlje predvodit će domaća Župa blaženog Alojzija Stepinca, drugog dana Župa svetog Leopolda Mandića, dok će trećeg dana misno slavlje predvoditi Župa svetog Roka.

Na sam blagdan Presvetog Trojstva, u nedjelju 26. svibnja, od župne crkve blaženog Alojzija Stepinca u 10:45 sati kreće zavjetna procesija do kapelice Presvetog Trojstva gdje će se održati svečano euharistijsko slavlje.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content