Varios Engineering, međunarodni projektantski ured za elektrotehniku, otvorio ured u središtu Našica

Varios Engineering, međunarodni projektantski ured za elektrotehniku svečano je danas (srijeda) u središtu Našica otvorio svoja vrata. Riječ je o sestrinskoj tvrtki NewPlanInga, tvrtke sa sjedištem u njemačkom gradu Schwetzingen kraj Heidelberga. Godine 2019. tvrtku su, nakon godina iskustva u Njemačkoj, osnovali Krunoslav Pavić i njegov kolega i poslovni partner Siniša Burazor iz Našica.

Tvrtka se na njemačkom tržištu bavi konzaltingom i projektiranjem svih vrsta elektrotehničkih sustava u okviru gradnje. U bazu zadovoljnih korisnika dosad su upisali klijente iz različitih područja javnog i privatnog sektora te široku lepezu samih projekata: novi nogometni stadion za njemačkog drugoligaša Karlsruhe SC za 34.300 gledatelja, podzemni tunel u Karlsruheu ukupne dužine od 3342 metra i 7 podzemnih stanica (kojim prometuje tramvaj i koji je napravljen ispod cijele pješačke zone), sanacije vrtića, škola (zgrade, sportske dvorane, bazeni…).

IMG 95111

Vlasnik tvrtke Krunoslav Pavić zahvalio je svima koji su podržali otvorenje ureda u Našicama. Među gostima je bio i gradonačelnik Krešimir Kašuba, partneri i suradnici tvrtke. 

-Vodili smo se idejom da u Našicama osnujemo projektantski ured za vrhunske kompleksne projekte vezane za elektrotehniku. Ona je nastala još prošle godine, a sada s ponosom možemo reći kako se danas naša želja ostvarila. Ured u Našicama ima za cilj osposobiti stručnjake iz područja elektrotehnike za vrhunske projekte prvo u Njemačkoj, a onda i za hrvatsko tržište, na koje se planiramo proširiti.
 
Želimo pritom ljudima omogućiti da ostanu u svom gradu i da se ne moraju zbog posla seliti izvan Slavonije i Hrvatske. Zasad imamo trojicu zaposlenika u Našicama, a kasnije će broj stručnjaka i rasti – rekao je na otvorenju Krunoslav Pavić, jedan od vlasnika tvrtke.
 
IMG 94891
Gradonačelnik Krešimir Kašuba čestitao je vlasnicima te im kao poduzetnicima poželio dobrodošlicu u Grad Našice i puno poslovnih uspjeha. 
 
– Drago nam je što je ova tvrtka, a koja ima svoje sjedište u Njemačkoj, danas sestrinsku tvrtku otvorila kod nas u Našicama. Grad Našice sa svakim poduzetnikom, obrtnikom, institucijom i tvrtkom nastoji razvijati partnerski odnos i maksimalno im izlaziti ususret, pa ovim putem pozivam i ostale da se povedu tvrtkom Varios Engineering i početak svoje poslovne priče pronađu upravo u našem gradu – rekao je gradonačelnik. 
 
Jedan od prvih projekata koji našički ured radi za njemačko tržište je vezan uz investicije u znanost i farmaceutiku. 
20240529 1407211
 
(PROMO) 
 
 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content