Virovitičko-podravska županija i Turistička zajednica VPŽ izdvojit će 132 tisuće eura za unaprjeđenje kvalitete smještajne ponude na destinaciji Slavonija i Podravina

U Maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije danas (utorak) je predstavljen Javni poziv za Unaprjeđenje kvalitete smještajne ponude na destinaciji Slavonija i Podravina.

Javni poziv predstavili su virovitičko-podravski župan, predsjednik Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić.

– U suradnji sa županijskom turističkom zajednicom, Županijom i odlukom Vijeća, na temelju rada i financijskog plana, odlučili smo objaviti Javni poziv za Unaprjeđenje kvalitete smještajne ponude na destinaciji Slavonija i Podravina, odnosno na području Virovitičko-podravske županije. Javni poziv je napravljen s ciljem kako bismo, nakon konstantnog ulaganja u javne sektore institucije gdje smo napravili bazu turističke infrastrukture, krenuli u pomoć i privatnom sektoru, to jest privatnim ponuđačima turističkog sadržaja koji će na ovaj način dobiti bespovratna sredstva i unaprijediti kvalitetu smještajne ponude na području naše županije – rekao je župan Andrović.

Do sada je Virovitičko-podravska županija ulagala u javnu turističku infrastrukturu čime su se obnovili dvorci, kurije, posjetiteljski centri i slično, dok za privatne turističke projekte nisu bila izdvajana sredstva.

– Na ovaj način i Županija i Turistička zajednica županije žele pomoći privatnicima da ulažu u turizam, a sve u cilju podizanja kvalitete ponude, razvoja sadržaja, povećanja prometa i stvaranja jednog imidža Slavonije i Podravine – naše županije kao zelene i održive destinacije. Do sada je Županija u turističke projekte, zajedno sa sredstvima Europske unije, uložila oko 70 milijuna eura i tu se vide veliki pomaci, osobito po broju dolazaka i noćenja turista na području županije. Sigurno da smo s time napravili jednu bazu za privlačenje turista, a uz našu pomoć privatni sektor će zasigurno unaprijediti svoju ponudu i ponudu Virovitičko-podravske županije – rekao je župan I. Andrović.

Bespovratna sredstva potpore iz ovog Javnog poziva mogu se dodijeliti i koristiti isključivo za sufinanciranje turističkih projekata s ciljem unapređenja i razvoja turizma na području Virovitičko-podravske županije u 2024. godini.

– To znači da svi oni koji su već nešto ulagali ove godine mogu prijaviti i te račune na ovaj Javni poziv te će svi troškovi iz ove godine biti priznati. Naime, dosadašnjim brojnim ulaganjima u javnu turističku infrastrukturu stvorili smo preduvjete za snažniji razvoj turističkog gospodarstva, a primijetili smo i snažan porast smještajnih kapaciteta, odnosno privatnih inicijativa. S obzirom na to, odlučili smo pomoći našim privatnim iznajmljivačima, odnosno komercijalnom smještaju da poboljšaju kvalitetu svojih smještajnih objekata kako bismo privukli veći broj posjetitelja. Ovdje smo htjeli uložiti isključivo u privatnike, a one institucije koje su u našem vlasništvu neće se moći javiti na ovaj natječaj – rekla je direktorica Turističke zajednice VPŽ M. Jakelić.

Ukupna planirana vrijednost Javnog poziva u 2024. godini iznosi 132.000,00 eura. Maksimalni iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom korisniku iznosi do 50 posto prihvatljivih troškova (bez PDV-a), a najviše do 7.000,00 eura.

Bespovratna sredstva odobrit će se za aktivnosti poput obnove, rekonstrukcije i opremanja postojećih smještajnih kapaciteta i sadržaja, ulaganja u obnovljive izvore energije, dodatnog sadržaja poput bazena, sauna, jacuzzija, igraonica, sadržaja za djecu te za zemljane radove i uređenja okoliša, kao i dječjih igrališta, poučnih staza, vidikovaca, stijena za penjanje i slično.

Javni poziv bit će službeno objavljen u srijedu, 15. svibnja, i otvoren 45 dana od objave na stranicama TZ VPŽ, zaključno s 30. lipnja. Sve detalje možete pronaći na službenim stranicama Turističke zajednice VPŽ.

(icv.hr, vpz.hr, foto: K. Toplak)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content