Zajednica športskih udruga grada Slatine održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Jučer (petak) je u jednom slatinskom restoranu Zajednica športskih udruga grada Slatine održala svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. Skupštini, kojom je predsjedao predsjednik zajednice Miran Janečić, nazočilo je 17 delegata klubova i udruga, od njih sveukupno 23.

Sva izvješća zajednice usvojena su manje-više jednoglasno, a polemika se povela oko financijskog plana za naredni period. Naime, Ivan Balić, delegat, a ujedno i predsjednik Taekwondo kluba Slatina, izrazio je nezadovoljstvo raspodjelom financijskih sredstava prema klubovima rekavši da je TKD Slatina tu ostao zakinut s obzirom na sportske rezultate. Pozvao se i na pravilnik prema kojem se raspodjeljuju sredstva, a u kojem se, prema njegovim riječima, prednost pri raspodjeli daje ekipnim, a ne pojedinačnim sportovima. Na koncu je nakon poduže rasprave, u koju su se uključili delegati, predsjednik Miran Janečić, tajnik Zajednice Željko Stipanić i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilija Nikolić, prijedlog financijskog plana većinski usvojen s jednim suzdržanim glasom, Balićevim, a za iduću godišnju skupštinu dogovoreno je da će iz TKD Slatina napisati novi prijedlog pravilnika o raspodjeli koji će donijeti na usvajanje.

Ove je godine u financijskom planu raspodjela 180.480 eura. Najviše će dobiti RK Slatina 31.400 eura, odmah iza su hrvački i nogometni klub sa 28.400. Malonogometašima će pripasti 10.800, NK Slavoniji Sladojevci 9.180, Atletskom klubu 8.640, NK Mladosti Bakić i ŠRU Klenu po 7.200, Šahovskom klubu 6.840, Taekwondo klubu 5.650, NK Miholjcu, Ženskom rukometnom klubu i NK Meljanima po 5.220 eura…

Zajednica je u svoje okrilje primila još jedan klub, Karate klub Shorinji Kempo, a njemu će kao novaku u tom društvu pripasti simboličnih 720 eura. Spomenuti klub, njegov rad i dosadašnje uspjehe, predstavio je predsjednik i trener kluba Dražen Perković.

Dva člana zajednice, nakon dvogodišnje neaktivnosti, obrisana su iz iste. Radi se o Kuglačkom klubu Slatina i Nogometnom klubu Kozice. Došlo je i do jedne promjene u Izvršnom odboru zajednice. Na mjesto Roberta Kellera jednoglasno je izabran Jovica Beneš.

(www.icv.hr, dj, adf, foto: D. Jukić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content