ŽUTI I NARANČASTI ALARM Upozorenje za VPŽ: U ponedjeljak i utorak moguće nevrijeme praćeno tučom

Nad Jadranom se nalazi polje srednjeg tlaka zraka, a po visini s jugozapada pritječe vlažan i nestabilan zrak. U danima pred nama očekujemo nestabilno i promjenjivo, pravo proljetno vrijeme. Ovakva vremenska slika ne treba nas čuditi, već biti pod normalno za proljetni vremenski tip vremena. Najmanja vjerojatnost za nestabilno na osnovu trenutnih numeričkih prognostičkih izračuna u tjednu pred nama je tijekom srijede i petka, a temperature zraka se neće značajnije mijenjati.

Danas (ponedjeljak) je DHMZ područje Virovitičko-podravske županije svrstao u prvi – žuti stupanj upozorenja za oluje atmosferske razvoje. Mjestimice su mogući izraženiji grmljavinski pljuskovi, odnosno >60 posto vjerojatnost grmljavine.

Tijekom utorka područje Virovitičko-podravske županije svrstano je u drugi – narančasti stupanj upozorenja za oluje atmosferske razvoje. Mjestimice su mogući izraženiji grmljavinski pljuskovi, odnosno >70 posto vjerojatnost grmljavine. Moguće je grmljavinsko nevrijeme u poslijepodnevnim i večernjim satima. Ponegdje će postojati mogućnost za pojavu tuče, krupe ili grada, obilnije količine oborine u kratkom periodu te na udare umjerenog do jakog vjetra promjenjiva smjera.

Vjetar slab do umjeren istočnih, jugoistočnih smjerova, uz nestabilnosti promjenjiv i pojačan. UV – indeks umjeren i visok. Temperature zraka u tjednu pred nama bez značajnije promjene. Jutarnje temperature zraka između 14°C i 18°C, a najviše dnevne između 23°C i 27°C ili koji stupanj više Tijekom jutra očekujemo mjestimičnu kratkotrajnu maglu ili sumaglicu.

(www.icv.hr, kp)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content