Backyard Ultra utrka na našičkom Lapovcu održat će se 28. lipnja: Nastupa i Orahovčanin Igor Stojić

U organizaciji Udruge rekreativnog trčanja “NEXE Team”, 28. lipnja bit će održana Croatia Backyard Ultra utrka na jezeru Lapovac u Našicama. Kako kažu iz URT NEXE Team, prijave za utrku traju još ovaj tjedan, odnosno do 15. lipnja do 20 sati.

Nexe Croatia Backyard Ultra je format ultramaratonske utrke gdje natjecatelji moraju uzastopno pretrčati udaljenost od 6706 metara za manje od jednog sata. Utrka je eliminacijskog tipa, sve dok posljednji natjecatelj ne ostane na stazi. Po prvi put u Hrvatskoj, ova će utrka biti održana pod Hrvatskim atletskim savezom kao službena disciplina.

– Dodatna motivacija trkačima su kvalifikacijski kriterij za sastav reprezentacije za svjetsko prvenstvo u trčanju na 24 sata, 18. listopada. 2025. u Albi u Francuskoj. U uži krug za odabir u reprezentaciju ulaze trkači sa istrčanih 30 sati. Rekord staze drži dvostruki pobjednik i hrvatski reprezentativac Tomislav Poljak sa 32 istrčana sata, koji se natječe i ove godine. Maximalan broj natjecatelja je 150, a sada već ima prijavljenih natjecatelja iz 11 država– poručuju organizatori.

Ove godine Orahovica će ponovno imati predstavnika u najluđoj utrci u regiji, neuništivog Igora Stojića.

– Odmah po završetku prvenstva i oproštaja od rukometa, zadao sam si nove ciljeve i izazove u životu. Pridružio sam se Udruzi rekreativnog trčanja “NEXE Team” iz Našica i počeo s pripremama za utrku. Pripremam se sa dugogodišnjim trkačkim partnerom Josipom Ergovićem te uz pomoć trenera/savjetnika Damira Kubinčana. Cilj nam je istrčati 24 sata te se nadam ostvarenju istoga ako ne bude ozljeda. Pripreme su pri samom kraju, ja iste radim samo na pokretnoj traci za trčanje, što je još jedan od dodatnih izazova. Pozivam sve zaljubljenike u trčanje da se pridruže utrci, te građane da navrate do jezera Lapovac u petak ili subotu i upoznaju se pobliže s ovim prekrasnim i zanimljivim događajem– kaže Igor Stojić koji je nastupio na ovoj utrci prije dvije godine kao jedini Orahovčanin, a sudeći po dosadašnjim prijavama tako će biti i ove godine.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content