Hrvatski nogometni savez od iduće sezone ukinuo pravilo gola u gostima

Ovog ljeta podigla se velika prašina oko gola u gostima u finalu SuperSport hrvatskog nogometnog kupa, a Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na svojoj sjednici 3. lipnja donio je Pravilnik o izmjenama Pravilnika o nogometnim natjecanjima koji stupa na snagu 1. srpnja ove godine.

Prema njemu, od iduće sezone u članku 6. stoji:
1) Na utakmicama koje se igraju po dvostrukom kup sustavu pobjednik je ekipa koja ukupno na obje utakmice postigne više pogodaka. Ako obje ekipe ukupno postignu jednaki broj pogodaka, druga će se utakmica produžiti za vrijeme predviđeno ovim Pravilnikom. Ako se niti tada ne dobije pobjednik, isti će se odlučiti izvođenjem jedanaesteraca na način utvrđen propisima IFAB-a – uputama za izvođenje udaraca s točke za kazneni udarac radi dobivanja pobjednika u eliminatornim natjecanjima.
2) Propozicijama natjecanja može se predvidjeti da se u slučaju ukupnog jednakog broja pogodaka na obje utakmice ne igra nastavak, nego da se odmah pristupi izvođenju jedanaesteraca.

Tako se 1. srpnja ove godine u natjecanjima Hrvatskog nogometnog saveza više neće primjenjivati pravilo gola u gostima. Uz to je odlučeno da u drugom stupnju prvenstvenog natjecanja (1. SuperSport HNL) momčad mora započeti i završiti utakmici s dva igrača mlađa od 21 godinu.

U trećem stupnja prvenstvenog natjecanja (2. SuperSport HNL) momčad mora započeti i završiti utakmici s četiri igrača mlađa od 21 godinu.

U četvrtom stupnja prvenstvenog natjecanja (3. nogometne lige) momčad mora započeti i završiti utakmici s tri igrača mlađa od 21. godinu.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content