Istraži Papuk srcem: Osnovna škola Voćin ugostila SOS Dječje selo Ladimirevci u povodu Dana škole

Ovogodišnje obilježavanje Dana voćinske škole proteklo je u drugačijem ozračju nego proteklih godina. – Poduplali smo dječji smijeh, ostvarili velik broj novih prijateljstava, ispunili školsku zgradu i Papuk pozitivnom energijom – poručuje ravnateljica OŠ Voćin Ines Gužvić.

Realizacija projekta “Istraži Papuk srcem”, u sklopu kojeg je i obilježen Dan OŠ Voćin, počela je 7. lipnja. Ideja o projektu rodila se prije mjesec dan u razgovoru entuzijasta voćinske škole.

Želja je bila stvoriti projekt koji će svakom godinom rasti, s ciljem razvijanja empatije, širenja prijateljstava, „lovom na više trenutaka bez ekrana“ i uključivanjem socijalno osjetljive skupine, domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi koja će, zajedno s učenicima i djelatnicima OŠ Voćin, istraživati Papuk na dvodnevnom izletu, čiju će realizaciju omogućiti sponzori.

Ove su godine gosti bila djeca i djelatnici SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Prvotna zbunjenost gostiju i domaćina nestala je trenutku, djeca ne poznaju granice, ne brinu ih razlike što su i dokazali mješovitim skupinama u raznim radionicama. Dječji osmjesi preplavili su radionice oslikavanja, sportske radionica, radionica o posebnosti Papuka, glazbene, kreativne, te radionica o pružanju prve pomoći.

viber_slika_2024-06-07_12-16-52-960

Prvi je dan, ispunjen brojnim aktivnostima i prirodnim okruženjem, završio je noćenjem u Planinarskom domu na Jankovcu. Prvo iznenađenje drugog dana projekta bili su vitezovi Reda Ružice grada koji već godinama posjećuju SOS dječje selo Ladimirevci. Na Jankovcu su poučavali djecu streličarstvu, mačevanju i drugim vještinama, a nakon što su mali vitezovi svladali brojne srednjovjekovne vještine, projekt se nastavio u Voćinu, posjetom Geo info centru, uz ljubazno i stručno vodstvo.

Nakon dva potpuno ispunjena dana, 8. lipnja, s ogromnim osmjehom, mnoštvom zagrljaja i prigodnim poklonima, učenici i djelatnicu su ispratili svoje goste iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

– U vremenu koje nas uči svemu i o svemu, a najmanje suosjećanju, projektom planiramo vratiti izgubljeno i približiti djeci osjećaj empatije, tolerancije, razumijevanja i uvažavanja. Zahvaljujem svima koji su svojom nesebičnom podrškom omogućili da ideja ne ostane samo zamisao već doživi realizaciju, brojnim donatorima koji su željeli ostati anonimni, TZ Vrata Papuka, Hrvatskim šumama, PP Papuk, Općini Voćin i Čačinci, te Virovitičko-podravskoj županiji. Hvala učenicima, djelatnicima, te predsjednici vijeća roditelja na nesebičnom angažmanu i trudu – poručuje ravnateljica OŠ Voćin.

Iz Osnovne škole javljaju kako Papuk istražuju srcem i iduće godinu, i onu nakon, i nadaju se kako će ovakvi vikendi na Papuku postati tradicija koje će se rado sjećati generacije koje dolaze.

(icv.hr, TZP Vrata Papuka)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content