Izvještajna skupština Matice hrvatskih umirovljenika općine Suhopolje: U ovoj godini nastavak brojnih aktivnosti

U Hrvatskom domu u Suhopolju sinoć (petak) je, u nazočnosti načelnika općine Suhopolje Gorana Doležala, općinskog vijećnika i predsjednika Mjesnog odbora Cabuna Dražena Vanjhala, župnika Župe Terezije Avilske u Suhopolju velečasnog Ljube Krmara, predsjednika Matice umirovljeničkih udruga virovitičko-podravske županije Antuna Hana te predstavnika ostalih brojnih umirovljeničkih udruga s područja Virovitičko–podravske županije, održana redovna izvještajna skupština Udruge Matice hrvatskih umirovljenika općine Suhopolje.

Predsjednik Zvonko Pipić, nakon pozdravne riječi, pročitao je izvješće o radu u proteklih godinu dana.

-Posebno sam ponosan na povećanje broja članova udruge u proteklih godinu dana. Redovito smo obilazili naše starije i nemoćne članove. Odlazili smo na izlete, a uz redovna druženja u našim prostorima, nakon duže pauze, organizirali smo umirovljeničke zabave. Aktivno smo sudjelovali u obilježavanju Dana općine Suhopolje te u svim aktivnostima u organizaciji Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije i Virovitičko-podravske županije. Proljetos smo sudjelovali na susretima matice hrvatskih umirovljenika u Dugoj Resi. Svih ovih aktivnosti ne bi bilo da nismo imali pomoć Općine Suhopolje kojoj zahvaljujem na odličnoj suradnji – rekao je predsjednik Zvonko Pipić.

Financijsko izvješće pročitala je Vesna Režić, dok je izvješće Nadzornog odbora pročitao Zdravko Biondić. Sva izvješća su usvojena jednoglasno.

U planu rada za ovu godinu predviđeno je da Udruga nastavi sa svim svojim dosadašnjim aktivnostima.

-Općina Suhopolje vodi brigu o svim svojim žiteljima pa tako i osobama treće životne dobi. Izuzetno smo ponosni na vaš rad i aktivno uključivanje u brojne manifestacije, posebno u obilježavanje Dana općine – u pozdravnoj riječi rekao je načelnik općine Goran Doležal.

Rad udruge pozdravio je općinski vijećnik i predsjednik Mjesnog odbora Cabuna Dražen Vanjhal.

-Lijepo je vidjeti što ste i u trećoj životnoj dobi izuzetno aktivni. Općinsko vijeće podržavat će vas u svim vašim aktivnostima – naglasio je Dražen Vanjhal.

Sve je pozdravio i predsjednik Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije Antun Han.

-Odlično surađujemo s Udrugom Matice hrvatskih umirovljenika općine Suhopolje. Pozivam sve da se uz sve ostale aktivnosti uključe u rad folklorne skupine naše Matice, a vjerujem da bi se i naša folklorna skupina svojim nastupom mogla uključiti u obilježavanje Dana općine Suhopolje – dometnuo je Antun Han.

Rad udruge pozdravili su i predstavnici ostalih umirovljeničkih udruga s područja Virovitičko-podravske županije.

Nakon skupštine, ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, koje se nalazi ispred Hrvatskog doma, položen je vijenac i zapaljeni su lampioni. Molitvu za poginule hrvatske branitelje predvodio je župnik velečasni Ljubo Krmar.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content