Obilježena 30. obljetnica osnutka DZMH Udruge Novi Gradac

Najbolji primjer da kao zajednica možemo biti uspješni ako prihvaćamo i volimo svoj identitet, svoje običaje i korijene, pokazuje Demokratska zajednice Mađara Hrvatske Udruga Novi Gradac koja je protekle subote u društvenom domu u Novom Gracu obilježila 30 godina uspješnog rada.

Nakon intoniranja himni, predsjednik Udruge Ištvan Seleši pozdravio je i posebno istaknuo goste: generalnog konzula Mađarske u Osijeku Jánosa Magdó, zastupnika mađarske manjine u Hrvatskom saboru i predsjednika Demokratske zajednice Mađara Hrvatske Roberta Jankovicsa, zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Igora Pavkovića, načelnika Općine Gradina Josipa Vučemilovića Jurića, ravnateljicu Osnovne škole Gradina Ivanu Kovač, zamjenika predsjednice Vijeća srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije Srđana Đuričića te predstavnika albanske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije Abanija Ganija.

Ištvan Seleši tom se prilikom zahvalio Savjetu za nacionalne manjine Zagreb i Općini Gradina na financijskoj podršci, kao i medijima, sponzorima i aktivnim članovima Udruge na pomoći u organizaciji obljetnice.

Osvrćući se na proteklih 30 godina, dodao je kako su prošle vrlo brzo te je pozvao sve ponovno u Novi Gradac, ako ne prije, onda za 10 godina na 40. obljetnici Udruge.

Povodom proslave Udruga je prikupila rezultate svog 30-godišnjeg rada te ih objedinila u novoj knjizi. U okviru programa, uz govor počasnih gostiju, nastupila je domaća plesna skupina i mlada pjevačica DZMH Novi Gradac, KUD “Dugo Selo” iz Dugog Sela Lukačkog koji su uz samostalni nastup otplesali i jedan mađarski čardaš zajedno s članovima udruge DZMH Novi Gradac, pjevačka skupina “Virovitičke grlice” koja djeluje unutar Zajednice Mađara Virovitičko-podravske županije, kao i plesna grupa Boróka Senior iz Barcsa iz Republike Mađarske.

(www.icv.hr, mš, DZMH Novi Gradac)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content