Općina Crnac: Potpisano 10 ugovora za projekt “Zaželi” koji će omogućiti zapošljavanje žena za brigu o 60 krajnjih korisnika

Načelnik općine Crnac Mato Damjan jučer (četvrtak) je potpisao 10 ugovora o radu sa ženama, nakon što je u travnju primio Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Zaželi”, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. Projekt pod nazivom “Općina Crnac zaželi faza 4 – Niste sami” omogućit će zaposlenim ženama da tijekom sljedeće tri godine brinu o 60 krajnjih korisnika s područja općine.

– Riječ je o bespovratnim sredstvima, odnosno projektu vrijednom 510.000,00 eura kojim će se povećati socijalna uključenost i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi na području općine Crnac za ukupno 60 pripadnika ciljne skupine i zaposlenje 10 pružatelja usluga. Projekt traje tri godine, a svaki mjesec korisnici će dobivati određene potrepštine koje su predviđene projektom. Općini Crnac je ovo sveukupno 4 faza koju provodi – rekao je Damjan.

(icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content