OPĆINA SOPJE Održan sastanak vezan uz prijavu na natječaj prekogranične suradnje ”Interreg”

Danas je u prostoru Općine Sopje održan sastanak vezan uz prijavu na natječaj prekogranične suradnje ”Inetrreg”.

Na sastanku su s hrvatske strane nazočili: u ime nositelja projekta Općine Sopje načelnik Berislav Androš i predsjednik Općinskog vijeća Siniša Hrgović, partneri u projektu u ime Pučkog otvorenog učilišta Slatina ravnateljica Danijela Fabric Fabijanac i predsjednik Savjeta mladih općine Sopje Antonio Rastija te predstavnik Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA Tihomir Kiš, a s mađarske strane: partneri u projektu Balázs Matoricz iz lokalne samouprave Starina i Krisztina Greges Pandur iz lokalne samouprave Martinaca, oboje sa suradnicima.

Na sastanku, kojeg je načelnik Androš označio kao dogovor, odnosno pripremama za prijavu projekta na natječaj prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska ”Interreg” koji provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, suglašeni su stavovi oko svih bitnih pitanja.

– Danas smo odradili jedan u nizu sastanaka sa našim prijateljima iz mađarskih mjesta Starin i Martinci, partnerima u projektu. Na dosadašnjim sastancima smo dobili neke obrise za natječaj, a danas smo usuglasili stavove. Naš zajednički projekt, Općine Sopje kao nositelja i partnera iz Mađarske neće se bitno mijenjati nego što je to bio ranije uz jedan dodatak, a to je što je u prošlom projektu kao partner ”Interrega” bio samo Starin, a sada su se priključili i Martinci, te još partneri iz Hrvatske POU Slatina i Savjeta mladih općine Sopje. Sastanak je prošao u konstruktivnom razgovoru, te smo utanačili što će se prijaviti na natječaj, a tu se radi o kulturi, tradiciji, o ”soft” aktivnostima koja obuhvaćaju određena predavanja, kino projekcije, zaštitu zdravlja, ulaganju u mlade…, te o infrastrukturalnim zahvatima koji su potrebni za provedbu prije navedenog. Mislim da će program koji ćemo predložiti na natječaj biti pozitivno ocijenjen, jer ćemo se uklopiti u neke normalne gabarite, a da budu zadovoljni svi dionici u projektu- rekao je općinski načelnik Berislav Androš, te dodao da bi ovaj ”Interreg” projekt trebao trajati 24 mjeseca.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content