Općina Sopje započela s projektom ”Zaželi-Općina Sopje” vrijednim 357 tisuća eura: Kroz projekt će se skrbiti za 42 pripadnika ciljane skupine

Nakon što je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta “Zaželi-Općina Sopje” u sklopu Poziva ”Zaželi-prevencija institucionalizacije”, Općina Sopje je započela s provedbom projekta.

Načelnik Općine Sopje Berislav Androš je u ponedjeljak, 3. lipnja, u prostoru Općine potpisao ugovore o radu sa ženama koje su pružateljice usluga koje će tijekom naredna 34 mjeseca pružati usluge potpore i podrške, uz nabavu i podjelu paketa potrepština osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom za minimalno 42 pripadnika ciljane skupine s područja općine Sopje.

– Izuzetno sam zadovoljan što po prvi puta kao Općina samostalno provodimo ovaj projekt i program pomoći potrebitima na našem području. No, to ne znači da nemamo iskustva u istom jer smo već nekoliko puta sudjelovali kao partneri u programu ”Zaželi”, a starije osobe su već upoznate s projektom i procedurama, što nam je olakšalo kod pripreme i prijave samoga projekta. Ovom prigodom zahvaljujem i Vladi Republike Hrvatske na izuzetnoj pomoći jer malo ljudi zna koliko je interes bio na ovome natječaju te da je samo zahvaljujući intervenciji Vlade i povećanju alokacije sredstava osiguran potpis ugovora svakome prijavitelju koji je ispunio formalne uvjete natječaja. Vrijednost projekta je 357 tisuća eura i vjerujem da će se provesti na najbolji mogući način. Ono što je najbitnije, naše najranjivije skupine u idućem periodu će imati adekvatnu uslugu i pomoć, a to nam je jedan od glavnih ciljeva proteklih godina – rekao je načelnik Androš.

Podsjetimo, cilj projekta je uključivanje teže zapošljivih/ranjivih skupina žena na tržište rada, što ujedno podrazumijeva prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšavanje kvalitete života krajnjih korisnika, osoba u starijoj životnoj dobi i odraslih osoba s invaliditetom pružajući im podršku u svakodnevnom životu, posebice onih koji žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima.

(www.icv.hr, adf, Općina Sopje)

viber slika 2024 06 04 21 17 42 282

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content