OPĆINA SUHOPOLJE Blagoslovljena obnovljena kapelica i kip sv. Antuna Padovanskog u Kapanu

Na blagdan sv. Antuna Padovanskog, u četvrtak, 13. lipnja, blagoslovljena je obnovljena kapelica i kip sv. Antuna u Kapanu. Kapelica je blagoslovljena tijekom misnog slavlja koje je predvodio velečasni Ljubiša Krmar.

Izgrađena je davne 1886. godine, a za njezinu obnovu zaslužni su vrijedni mještani ulice Kapan, koji su svojom snagom i voljom odlučili “osvijetliti” njezin izgled, u čemu im je materijalno pomogla Općina Suhopolje.

Na kraju misnog slavlja i blagoslova, velečasni Ljubiša Krmar zahvalio se Općini Suhopolje na pomoći, a mještanima ulice Kapan koji su zaslužni za obnovu kapelice, osim riječi zahvale, uručio je i prigodni dar kao uspomenu na blagoslov kapelice sv. Antuna.

– Želim istaknuti da sam ponosan što smo općina u kojoj prebivaju mještani koji su voljni na ovakav način iskoristiti svoje slobodno vrijeme te svojim radom i zalaganjem doprinijeti poboljšanju kako sakralnog objekta u svojoj ulici, tako i razvoju ne samo svoje ulice, nego i svoga naselja te cjelokupne općine Suhopolje. Ovim putem zahvaljujem vrijednim mještanima ulice Kapan, ali i Župi sv. Terezije Avilske Suhopolje na izvrsnoj suradnji s ciljem pružanja pomoći i potpore pri realizaciji svih dosadašnjih, a vjerujem i budućih projekata – zaključio je načelnik Goran Doležal.

Više fotografija možete pogledati na Facebook stranici Župe sv. Terezije Avilske Suhopolje.

(www.suhopolje.hr, itd, foto: Facebook, Župa sv. Terezije Avilske Suhopolje)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content