OŠ A. G. Matoša Čačinci obilježila Dan škole: Pjesmom i plesom proslavili uspjehe svojih učenika, najučenica Agata Šumski

Na svečanoj proslavi Dana škole Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Čačinci vladala je vesela atmosfera uz pjesmu i ples te obilje najljepših dječjih osmijeha. Program je započeo izvedbom a-capella verzije himne “Lijepa naša Domovino” koju je izvela Čačinčanka Tamara Prelog na velikoj pozornici u holu škole, nakon čega se nazočnima obratila zamjenica ravnateljice Svjetlana Carić.

– Posao učenika, učitelja, a kamoli roditelja, nije nimalo lak ni jednostavan. U ovim ulogama nema odustajanja, nema izgovora za klonuće, nemotiviranost, sebičnost. U svakom trenutku budite jaki, odgovorni i puni ljubavi za ova bića koja su vam povjerena za uspješno odrastanje. Nagradu za to ne smijemo očekivati, ali ju često dobijemo. Osjećamo koliku smo ljubav uložili u svoj posao. Nedavno istraživanje Jutarnjeg lista je pokazalo da je naša škola najbolja u Virovitičko-podravskoj županiji, što nas ispunjava ponosom i potiče na daljnji rad. To će biti naši budući ciljevi – podizanje i održavanje kvalitete rada u svim segmentima djelovanja škole. Potrebni su nam kvalitetni suradnički odnosi, timski rad, osjećaj zajedničke odgovornosti i stremljenje ka vrhunskim ciljevima za naše učenike. Roditelji i učitelji, vi ste vrlo važni saveznici jedni drugima. Jačajte svoje odnose, uvijek razgovarajte o svakom problemu i imajte na umu da se borite za isti cilj – svijetlu i čvrstu budućnost ove djece – rekla je Carić.

U programu su sudjelovali svi razredi škole, pjevalo se, plesalo, recitiralo uz gromoglasan pljesak prepunog školskog hola. Potom su nagrađeni svi učenici koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima, kao i oni koji su svih osam razreda prošli s odličnim uspjehom i uzornim vladanjem. Nagrađeni su i njihovi mentori te učitelji s okruglim brojem godina rada u školi i to za 5, 10, 15 i 20 godina rada.

Najsvečaniji trenutak programa bilo je proglašenje najučenice škole, a ona je osmašica Agata Šumski koja je sudjelovala na državnom 66. natjecanju mladih tehničara uzastopno 3 godine te svih osam razreda imala odličan uspjeh i uzorno vladanje. 

Na kraju programa nazočnima se obratila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Virovitičko-podravske županije Martina Bunić pohvalivši rad čačinačke osnovne škole.

– Lijepo je danas stajati ovdje u Čačincima pred vama i biti ponosan što su Čačinci u našoj županiji jer ova škola doista svojim uspjesima promovira svoju općinu i Županiju na najbolji mogući način – znanjem, sportom, sposobnošću i kvalitetom. Hvala vam učenici i učitelji na velikom trudu i zalaganju i naravno da smo mi iz Županije uvijek uz vas. Posebno čestitam učenicama i učenicima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima među najboljima u Hrvatskoj i tamo ostvarili plasmane u sami vrh. To je velika stvar i pokazatelj koliko se i kako u školi radi što je svakako primjer svima – rekla je Bunić.

Načelnik općine Čačinci Alen Jurenac također je iskazao velike pohvale i zahvale svim učenicima, učiteljima i djelatnicima škole. Istaknuo je njihov predan rad i angažman koji doprinose zajednici i obrazovnom sustavu, kao i samoj općini Čačinci. Proslavi su nazočili i ravnatelji susjednih i prijateljskih škola, ravnateljica Dječjeg vrtića ”Lipa” Čađavica Ana Krmpotić te brojni učenici i učitelji škole.

(icv.hr, vg)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content