Porazom od Italije Hrvatska je na korak do ispadanja: Evo što se treba poklopiti za prolazak u osminu finala

Hrvatska nije uspjela pobijediti Italiju u utakmici zadnjeg kola skupine za prolaz u osminu finala, premda je do samog kraja vodila 1:0. Primila je gol u osmoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 1:1. Tako skupinu završava sa samo 2 boda, nakon što je izgubila od Španjolske 0:3 i remizirala s Albanijom 2:2, piše index.hr.

Iako se nije kao druga plasirala u nokaut-fazu, Hrvatska ima šanse proći dalje kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Još postoji šansa za prolaz. Naime, ako u skupini C Engleska s tri ili više razlike pobijedi Sloveniju, a u istoj grupi Danska pobijedi Srbiju, Slovenci bi bili treći s dva boda i lošijom gol-razlikom od Hrvatske, a Srbija bi ostala na jednom bodu. 

Da bi Hrvatska s dva boda išla dalje, mora se još toga poklopiti. U skupini F Portugal mora pobijediti Gruziju, a Turska Češku. Gruzijci i Česi bi tada imali samo po bod i Hrvatska bi bila ispred.

Analitičari i statističari s platforme Football Meets Data izračunali su kako je šokantni rasplet skupine bio surov po Hrvatsku. Naime, do zadnjeg napada Italije na samom kraju duge sudačke nadoknade, Hrvatska je imala 4 boda i definitivno prolazila skupinu kao drugoplasirana.

Ali onda, praktički zadnjim šutom na meču, šanse Hrvatske za prolazak grupe su se sa 100, srozale na samo 2 posto. Ili, ako se obrnu omjeri, Hrvatska je 98 posto sigurno ispala s Eura već u skupini.

(index.hr, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content