Povodom velikih uspjeha Tamburaškog društva “Dora Pejačević” organiziran svečani prijem u Gradskoj vijećnici

U Gradskoj vijećnici grada Našica danas su gradonačelnik Krešimir Kašuba i direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler upriličili svečani prijem članovima Tamburaškog društva “Dora Pejačević” Našice povodom njihovog uspjeha, a ponajviše onih ostvarenih na 47. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe.

Dakako, treba napomenuti kako je Tamburaški orkestar Tamburaškog društva “Dora Pejačević”, pod ravnanjem profesora Deana Koprija, osvojio dvije Zlatne plakete “Tambura Peje Kolarića” – prvi za najviše bodova u kategoriji orkestra, a drugu za najviše osvojenih bodova na 47. Međunarodnom festivalu. Našički tamburaški orkestar osvojio je i Zlatnu plaketu “Izvedba 47.Međunarodnom festivalu za najbolju interpretaciju instrumentalne glazbe Bijeg u glazbu” Danijela Koprija, uz solistu na akustičnoj gitari Marija Huja.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba čestitao je Tamburaškom društvu na dosadašnjem radu i njihovim uspjesima darovavši im prigodne poklone i torbe s logom Grada te je napomenuo njihovu važnu ulogu u promicanju Našica.

– Posebno sam ponosan na naše tamburaško društvo jer je na trećoj večeri, održanoj u Našicama, stvarno zasjalo. U svom umjetničkom djelovanju oni su prvaci i vrlo dobro predstavljaju duh našeg grada, a iznimno je važno i istaknuti našu najpoznatiju Našičanku Doru Pejačević, jer nam je od iznimne važnosti to uklopiti u našu kulturnu i prirodnu baštinu. Novouređena višenamjenska dvorana bila je mjesto održavanja koncerta, a zahvalio bih se svim članovima i članicama orkestra, obitelji i profesorima koji su to omogućili- rekao je Kašuba.

Zahvalu gradonačelniku i direktorici Turističke zajednice na prijemu izrazio je dirigent orkestra Tamburaškog društva “Dora Pejačević” Dean Kopri koji ih je uvjerio da će svojim nastupima nastaviti oduševljavati publiku i davati svoj doprinos u promociji grada, ali i Hrvatske.

– Grad i Turistička zajednica godinama podupiru nas i naš rad te smo im iz tog razloga iznimno zahvalni i nadam se da pojam “zlatnog orkestra” opravdavamo svojim uspjesima. Sretni smo kad sviramo i to volimo, ali koncerte nekada moramo otkazivati jer se ne uspijemo prikupiti u punom sastavu. Imamo članova od 12 godina starosti do odraslih osoba. Sretan sam što je gradu velika zainteresiranost jer se mladi sve manje bave tamburaškom glazbom. Vrijedni smo bili i prošle godine i osvojili smo pregršt zlatnih plaketa na natjecanjima. Sudjelujemo na Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe, čiji nas žiriji već godinama prepoznaje kao predstavnike umjetničkog aspekta tamburaškog muziciranja. Također smo i dvostruki osvajači zlatne plakete na natjecanju tamburaških orkestara u Dugom Selu. Ne volim se hvaliti, ali mislim kako je ovo najbolji način za proslaviti zaista vrijedne i talentirane glazbenike- izjavio je Dean Kopri.

(www.icv.hr, ak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content