Svečanom sjednicom klupske skupštine započelo obilježavanje 50. godina HNK “Mladost” Vukosavljevica

U društvenom domu u Vukosavljevici sinoć (petak) je svečanom sjednicom klupske skupštine obilježen 50. rođendan Hrvatskog nogometnog kluba “Mladost”. Ispred doma te na  ulazu upriličena je prigodna izložba dokumenta, fotografija i dresova iz bogate klupske povijesti.

Na skupštini su, uz brojne nekadašnje i sadašnje igrače i članove uprave, navijače i sumještane, bili načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, tajnik Županijskog nogometnog saveza Krunoslav Moslavac, predstavnici mjesnih udruga te predstavnici klubova Omladinac iz Korije i Turnašica.

Na početku sve je pozdravio predsjednik kluba Marko Pokupić. Melanija Šubić prezentirala je kratki pregled povijesti kluba.

-U Vukosavljevici nogomet se počeo igrati šezdesetih godina prošlog stoljeća. Nakon niza prijateljskih utakmice i nastupa na turnirima Nogometni klub Mladost službeno je osnovan krajem kolovoza 1974. godine. Prvi predsjednik kluba bio je Zvonko Špoljarić, a klub je u prvoj službenoj utakmici pobijedio Tehničar u Cabuni 5:1, a prvi zgoditak postigao je Mijo Golić,. Godinama je Mladost igrala u 2. općinskoj ligi, a nakon Domovinskog rata klub se natječe u 2. županijskoj nogometnoj ligi. Današnje prostorije izgrađen su 1996. godine u vrijeme priprema za organizaciju 2. hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu koji je održan u Vukosavljevici. Najdugovječniji predsjednik kluba bio je Branko Sabolić, koji je danas počasni predsjednik kluba, a na čelu Mladosti bio je punih 20 godina. Najveći uspjeh Mladost je postigla u upravo zaključenoj sezoni, kada je osvojila drugo mjesto 1. županjskoj nogometnoj ligi istim brojem bodova kao prvoplasirani No Limit TVIN – rekla je Melanija.

Nakon toga tajnik i sportski direktor Mladosti Dragan Trupina uručio je zahvalnice za dugogodišnji doprinos u radu kluba. Zahvalnice su dobili: Zvonko Špoljarić, Branko Sabolić, Ivan Miler, Vlado Tandarić, Miroslav Miljak, Ivan Odalj, Marijan Smudić, Vlado Odalj, Vlado Đurašević, Branko Đurašević, Josip – Miro Sabolić, Branko Milić, Branko Smešnik, Željko Kovač, Zvonimir Kralj, Valentino Grivić, Zvonimir Slijepčević i Vlado Banak.

Predsjednik NK “Turnašice” Tomislav Lach uručio je prigodan poklon.

-Naša dva kluba oduvijek su imala odličnu suradnju u svakom pogledu i nadam se da će se tako nastaviti i ubuduće- tom prilikom je rekao Tomislav Lach.

Rad kluba pozdravio je i predsjednik NK “Omladinac ” iz Korije Damir Blažević.

-Kao predsjednik kluba znam da je nije lako voditi jedan sportski kolektiv. Želim da se svi nađemo i za 50 godina na obilježavanju 100 godišnjice kluba – dometnuo je Damir Blažević.

Predsjednik DVD Vukosavljevica Mario Komar uručio je prigodnu zahvalnicu za dugogodišnju suradnju te loptu kao poklon.

Zahvalnicu u ime Županijskog nogometnog saveza uručio je tajnik Krunoslav Moslavac.

-Vaš klub je u protekloj sezoni bio osvježenje u županijskom nogometnim ligama. Uz odlične rezultate pratili su vas izuzetno korektni navijači. Očekujem da tim putem nastavite u idućim sezonama – domaći klub je pohvalio Krunoslav Moslavac.

Na kraju je sve pozdravio načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler.

-Jedan klub ne čine samo igrači., tu su članovi uprave i svi ostali koji nastoje da sve bude u redu. Svi oni zaslužuju zahvalu za svoj doprinos uspjesima kluba. Vašu proslavu smo uključili u Dane općine Špišić Bukovica te ćete sutra, uz organizacijsku pomoć gospodina Šnjarića, tim povodom odigrati utakmicu sa zagrebačkim Dinamom – zaključio je Hrvoje Miler.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content