U Knjižnici i čitaonici Pitomača Laura Lončar predstavila svoju knjigu i izložbu slika “Od tundre do tropskih kišnih šuma – putovanje kroz biome zemlje”

U sklopu proslave Dana općine Pitomača – Vidova 2024., u Knjižnici i čitaonici Pitomača jučer (četvrtak) je predstavljena knjige i izložba slika pod nazivom “Od tundre do tropskih kišnih šuma – putovanje kroz biome zemlje”, mlade autorice Laure Lončar.

Laura se slikanjem i pisanjem počela baviti još u djetinjstvu, a inspiracija za njene slike često su teme iz prirode, a svaka njezina fotografija ima svoju priču što ju je potaknulo da nastane i knjiga. 

-Dugo se bavim umjetnošću u različitim oblicima, to obuhvaća najviše slikanje, a tu je nekad i fotografija i pisanje. U školi, osnovnoj i srednjoj, sam pisala jako puno, no prestala sam na nekoliko godina, ali ljubav prema pisanju se vratila. Knjiga nije bila u planu no kako sam radila seriju slika, knjiga je nastala i kao nusprodukt toga. Radila sam pregled staništa na zemlji kroz njihove stanovnike, odnosno životinje Kako sam ulazila u to primijetila sam koliko su njihove priče fascinantne i krenula sam to zapisivati. S time je i svaka moja slika dobila opis te životnije koja se nalazi na slici – objašnjava nam Laura.

Njezina velika ljubav je biologija, a kako i sama ističe ova izložba i knjiga spoj svega što ona voli: slikarstva, fotografije, poezije i prirode.

-Ljubav prema biologiji se jako preslikava na moje druge interese i utječe na njih. Oduvijek sam imala želju u sebi da se izražavam i to se manifestiralo na te različite načine. No, uz veliku ljubav prema biologiji, fotografiranju, slikanju i pisanju, sve se uspije uskladiti jedno s drugim, ali i spojiti jedno s drugim kao što se dogodilo u ovom slučaju – kaže nam Laura.

(www.icv.hr, ib, foto: Foto Begović)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content