U Osnovnoj školi Ivan Brnjik Slovak Jelisavac proslavljen Dan škole

Osnovna škola Ivan Brnjik Slovak Jelisavac jučer je u Kulturnom centru Slovaka svečano proslavila Dan škole, a bila je to prigodna večer i za obilježavanje 135. obljetnice postojanja mjesta Jelisavac.

Na samom početku svečanosti ravnateljica škole Ljerka Čorković pozdravila je sve prisutne učenike, učitelje, roditelje, bake i djedove, umirovljenike te druge uvažene goste. Koliko je ova ustanova važna za život mjesta govore i mnogi postignuti rezultat na raznim natjecanjima, smotrama i izložbama.

IMG 20240612 182439 1

Ravnateljica škole Ljerka Čorković rekla je kao je ovo jako važan dan za jelisavačku Osnovnu školu, ali i za sam Jelisavac koji ove godine slavi svoj 135.rođendan.

– Danas je zaista jedan poseban dan za nas jer slavimo dva važna događaja – Dan škole i 135.rođendan našeg Jelisavaca. S velikim smo ponosom zapalili 135. svijeća na rođendanskoj torti, simbolizirajući svaku godinu postojanja našega mjesta. Kroz ovu školsku godinu naši su učenici pokazali vrlo zavidna znanja i vještine na raznim natjecanjima i smotrama, stoga smo danas nagradili najuspješnije učenike za sve njihove izvanredne rezultate. Njihov rad i trud kroz cijelu školsku godinu zaslužuju priznanja i čestitke. Od sveg srca našem selu Jelisavcu čestitam 135. rođendan,a Gradu Našicama njegov dan- izjavila je ravnateljica Ljerka Čorković.

IMG 20240612 182330

Nakon ravnateljice i predsjednice Mjesnog odbora Jelisavac Ivane Liga, gradonačelnik Krešimir Kašuba pozdravio je sve nazočne te je čestitao školi i učenicima.

– Jako smo ponosni na sva postignuća učenika i učitelja koji svakodnevno ulažu veliki trud u obrazovanje naše mlade generacije. Osnovna škola Ivan Brnjik Slovak uistinu igra jednu od ključnih uloga u našem gradu, oblikujući budućnost mladih generacija. Učenici stječu znanja i vještine koji će ih pratiti kroz cijeli život- rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

IMG 20240612 181914

Proslava je bila obuhvaćena raznim kulturnim i umjetničkim nastupima učenika te je program izveden na hrvatskom i slovačkom jeziku. Pomoću svojih učitelja, učenici su pripremili plesne točke, glazbene izvedbe, lutkarsku predstavu i recitacije. Tijekom svečane proslave dodijeljene su zahvalnice učenicima i učiteljima za izuzetne rezultate i veliki doprinos školi.

(www.icv.hr, ak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content