U Špišić Bukovici održana radionica “Vidi i klikni” koja ima za cilj podizanje svijest o sigurnosti u prometu među djecom

U suradnji s Osnovnom školom August Cesarec i Hrvatskim autoklubom u četvrtak, 6. lipnja, je za „Sovice“ Dječjeg vrtića “Čarobna šuma” Špišić Bukovica i djecu prvog razreda bila organizirana radionica prometne kulture „Vidi i klikni“ namijenjena djeci od 5 do 7 godina.

Sama srž programa leži u konceptu “Učenja kroz činjenje!”, što je pristup koji potiče aktivno sudjelovanje djece. Interaktivna priroda radionice pružila je djeci ne samo zanimljivo iskustvo već i vrijedne lekcije o prometnoj sigurnosti.

Glavne teme obuhvaćene programom “Vidi i klikni” uključivale su sigurno ponašanje u prometu, prepoznavanje opasnosti na cesti, korištenje nogostupa, propisno prelazak ceste te ostale ključne vještine koje su bitne za sigurno kretanje pješaka. Također, djeca su imala priliku naučiti prepoznavati znakove koje vozači daju u prometu te kako uspostaviti vizualni kontakt s vozačima.

Jedan od naglašenih problema je sigurnost djece kao putnika u vozilima. Radionica je stoga pružila smjernice o pravilnom sjedenju i korištenju sigurnosnih pojaseva u automobilima, naglašavajući rizike koji proizlaze iz nepropisnog ponašanja u vozilu.

Održivost ovog programa leži u tome što djeca stječu ne samo znanje već i praktična iskustva koja će im pomoći u budućem sigurnom sudjelovanju u prometu. Također, pozitivan utjecaj na ponašanje roditelja također se ističe kao važan aspekt ove inicijative.

Ciljevi programa bili su jasni – osnažiti djecu u dobi od 5 do 7 godina da prepoznaju opasnosti u prometu te nauče kako se učiniti vidljivima za vozače.

– Zadovoljni smo suradnjom s Hrvatskim autoklubom i radujemo se budućim susretima. Vjerujemo da su naši mališani kod kuće s oduševljenjem prepričali svoja iskustva i naučene lekcije. A ako želite vidjeti kako je sve izgledalo, pogledajte fotografije – izjavili su predstavnici vrtića. 

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content