Udruga Zagoraca “Kaj” već tradicionalno organizirala etno-gastro manifestaciju “Slatko Zagorje u Našicama”

Na središnjem gradskom trgu u Našicama, Udruga Zagoraca “Kaj” jučer (subota) je u sklopu proslave Dana grada organizirala etno-gastro manifestaciju “Slatko Zagorje u Našicama”. Svojim su specijalitetima počastili sugrađane i sugrađanke.

Predsjednica udruge Snježana Fridl izrazila je zadovoljstvo što su mogli sa svojim specijalitetima predstaviti i promovirati zagorske običaje i baštinu Zagorja.

-I ove godine Udruga Zagoraca “Kaj” Našice već tradicionalno organizirala je izložbu pod nazivom “Slatko Zagorje u Našicama”. Ovo je jedna od prepoznatljivih manifestacija među mnogim događanjima u povodu obilježavanja Dana grada Našica. Moram reći kako “Slatko Zagorje u Našicama’ svake godine posjeti velik broj ljudi iz šire okolice. Mi kao udruga nastojimo da naši štandovi imaju tradicionalan štih kako bi zagorski doživljaj u Našicama bio potpuniji. Isto tako, želimo podići svijest o važnosti očuvanja vlastite tradicije i baštine – rekla je predsjednica Snježana Fridl.

Ovu hvalevrijednu manifestaciju posjetili su i gradonačelnik Krešimir Kašuba i direktorica Turističke zajednice grada Našica Ines Resler.

-Sve naše udruge sa svojim događanjima zaista doprinose promociji grada Našica, a posebno im se zahvaljujem što obogaćuju obilježavanje ovogodišnjeg, 795. rođendana. Danas uistinu uživamo u delicijama koje nam je priredila Udruga Zagoraca “Kaj” Našice. Udruga je vrlo aktivna i često nas promovira diljem Hrvatske, a njihova posvećenost i rad jako pridonose našoj zajednici i ponosno predstavljaju Našice širom zemlje i hvala im na tome – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content