Danas se zatvara 3. Slavonski KaFe: U Kazalištu Virovitica pogledajte predstavu “Stilske vježbe”

Kazalište Virovitica ove je godine, od 3. do 7. srpnja, domaćin trećeg izdanja Festivala slavonskih kazališta – poznatijeg kao slavonski KaFe, a večeras (nedjelja) s početkom u 20 sati će se odigrati posljednja predstava Kulturnog centra Osijek i Teatar Igre pod nazivom “Stilske vježbe”.

Predstava “Stilske vježbe”, nastala je prema legendarnom tekstu francuskog književnika Raymonda Queneaua u režiji Vlaste Ramljak i izvedbi glumaca osječke Akademije za umjetnost i kulturu Selene Andrić i Dominika Karaule.

-U tramvaju, jedan mladić duga vrata, sa šeširom oko kojega visi uzica, kraća prepirka oko guranja s drugim putnikom. Dva sata kasnije, na trgu, evo ga opet, razgovara s jednim prijateljem gdje mu ovaj govori da mu nedostaje jedno dugme na kaputu. Priča prosta, gotovo nezanimljiva. Ili možda jako zanimljiva – sve je pitanje stila! Naizgled banalna zgoda koja se dogodila u (osječkom) tramvaju br. 1 , prepričana na, ako ne baš izvornih 99, onda barem na jako puno načina – stoji u opisu predstave.

Također, prije prikazivanja same predstave održat će se svečanost dodjele nagrada 3. Festivala slavonskih kazališta, a predstava će se odigrati upravo u čast nagrađenih.

(www.icv.hr, Kazalište Virovitica)

450327338 122151456260107985 7157322351729172322 n

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content